30 November 2008

BILA QUE MEMBELAI RAMBUT LINDA

Bila ditanya, mati-mati mereka tak mengaku ada hubungan cinta. Tapi tup-tup, bermesra dalam senyap! Aikkk... kalau sekadar kawan, takkan main belai-belai rambut pulak?? Apa-apa hal pun, kita tunggu ajalah pengumuman gembira dari mereka! Tak gitu??  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

29 November 2008

MAK OIII...

Bagi dunia artis... seksi-seksi ni biasalah! Kalau tak seksi, nanti tak laku pula... VIP pun takut nak dekat! Tak gitu??  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

TIKET SINBAD LARIS!

Setelah kejayaan pementasan Ali Baba (2006) dan Aladdin (2007), Istana Budaya (IB) sekali lagi akan mementaskan teater muzikal kanak-kanak. Untuk musim cuti sekolah tahun ini, Teater Muzikal Kanak-Kanak Sinbad bakal menemui khalayak penonton bermula 2 – 13 Disember 2008 di Panggung Sari, IB dengan penampilan istimewa pelakon, penyanyi, penyampai radio dan pengacara popular, Raja Azura atau lebih mesra disapa sebagai Kak Engku.

Selain daripada persembahan malam, bermula 8.30 malam setiap hari-hari persembahan, Sinbad turut dipentaskan pada jam 3.00 petang (matinee) pada 6 dan 13 Disember (Sabtu), sementara pada 7, 8 dan 9 Disember, pementasan berhenti rehat sempena menyambut Hari Raya Haji.

Memandangkan jualan tiket yang amat memberangsangkan, pihak IB menasihatkan ibu bapa dan penonton yang bercadang untuk menonton persembahan ini, khususnya mereka yang berada di luar Lembah Klang agar membuat tempahan secara online menerusi www.ticket2u.biz atau membeli terus tiket di Kaunter Box Office Istana Budaya.

Setakat ini hampir 70 peratus tiket Sinbad sudah pun habis dijual untuk 11 pementasaan. Ini bermakna, sejumlah 10,125 tiket daripada kapisiti Panggung Sari sejumlah 14,465 tempat duduk untuk 11 kali pementasan telah pun ditempah dan dibeli oleh penonton.

Pementasan Ali Baba pada 2006 berjaya menarik seramai 12,838 penonton, sementara Aladdin yang dipentaskan tahun lepas sejumlah 10,206 penonton telah menyaksikannya. Berdasarkan trend jualan tiket pada kedua-dua pementasan ini, tiket untuk pementasan Sinbad berkemungkinan besar akan habis sebelum hari pementasan berakhir.

Oleh itu, pihak Istana Budaya menasihatkan ibu bapa yang bercadang membawa anak-anak untuk menonton persembahan ini agar membeli tiket lebih awal untuk mengelakkan tiada tempat duduk di saat-saat akhir.

Sinbad, skrip Siti Jasmina Ibrahim, arahan A. Aris A. Kadir ini membabitkan 80 orang pelakon kanak-kanak. Ia mengisahkan seorang pelayar yang terkenal bernama Sinbad, berjaya mengharungi pelbagai dugaan dan cabaran di lautan. Kehilangan Kitab Damai kepunyaan Raja Mikraj merupakan tugas utama Sinbad untuk mendapatkannya kembali daripada Dewi Bencana. Pelbagai konflik berlaku, di mana nilai kerjasama, kejujuran dan sikap saling bantu membantu adalah intipati yang ditonjolkan dalam pementasan ini agar membawa contoh terbaik dalam kehidupan, terutamanya dalam didikan awal kanak-kanak.

Sinbad dipentaskan Istana Budaya dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (FINAS) dan Perpustakaan Negara Malaysia.

Artikel ini disediakan oleh: Istana Budaya

26 November 2008

AISHAH JENNIFER SINCLAIR & ALAM SEKITAR

"Mereka dah terbang! Mereka sedang seronok berbulan madu sekarang," demikian kata Aishah Jennifer Sinclair, apabila diajukan persoalan mengenai abangnya Ashraf Sinclair yang berkahwin baru-baru ini.

Malah dalam kesibukan tugas, Aishah masih mempunyai semangat untuk menyumbang keringatnya bagi menghijaukan alam sekitar. Penyertaannya dalam Yayasan Anak Warisan Alam (YAWA) pada 25 November 2008 di Taman Rimba Kiara, TTDI menyuntik satu semangat baru pada remaja agar menyintai alam sekitar yang makin tenat.

Program menanam 100 anak pokok dan menggalakkan orang ramai menanam pokok dimana sahaja itu telah dirasmikan oleh Timbalan Menteri Wilayah Persekutuan Datuk M. Saravanan.  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  Photos copyright myartis 2008

25 November 2008

KEJOHANAN KEK COKELAT KALI KE-2

Bila artis dijemput bersama memeriahkan 2nd choc cake championship 2008 - maka riuh rendahlah jadinya...
  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

20 November 2008

GAMBAR NORA DANISH HAMIL

Bukan mudah untuk melalui saat-saat kehamilan bersendirian tanpa suami disisi. Bagaimanapun, Nora Danish berjaya melaluinya dengan tabah meskipun dihatinya penuh duka lantaran terpaksa 'berpisah' tanpa rela. Jom tengok..!!

Klik untuk gambar besar..!!
  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

18 November 2008

BABY BARU WARDINA

Baby Wardina Saffiah "Imran Ar-Razi"  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

17 November 2008

PERKAHWINAN RUSDI RAMLI & SHARON PAUL

Amboi bukan main 'low profile' Perkahwinan Rusdi Ramli & Sharon Paul... Malah boleh dikatakan ramai juga peminat mereka yang tak tahu bila dia orang ni berkenalan, bercinta dan tup tup kahwin!!  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

13 November 2008

AZNIL GANTI AC UNTUK AF7??

Benarkah dakwaan yang AC Mizal gagal mengendalikan AF6? Malah kini Astro didakwa kembali merisik Aznil yang pernah membawa Akademi Fantasia ke puncak jaya untuk mengendalikan AF7... Benarkah?? Apa kata Aznil pula??

TONTON DALAM YOUTUBE: KLIK DI SINI


ATAU DOWNLOAD DALAM: FORMAT MP4


  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

10 November 2008

PERKAHWINAN ASHRAF & BUNGA

Pernikahan Ashraf Sinclair dan Bunga Citra Lestari pada 8 Nov 2008.  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

08 November 2008

SAIFUL APEK MANGSA DENGKI??

Kejayaannya menjadi Pengarah sekaligus berlakon dalam filem arahan sendiri menjadi kritikan dan mengundang dengki segelintir pengarah & pelakon lain. Dengarkan sendiri luahan hati Saiful Apek dalam bentuk video eksklusif untuk anda!TONTON DALAM YOUTUBE! SILA KLIK..!!


  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  Video copyright myartis 2008
Nota: Video & audio kurang memuaskan...

05 November 2008

NABIL BELI MITSUBISHI LANCER GT??

Sapa sangka, jika dulu dia hanya menjadi seorang Pion dan sekadar memiliki motor kapcai, kini Juara Raja Lawak Nabil itu dikatakan sudah mampu membeli Mitsubishi Lancer GT. Kalau benar, itulah 'rezeki dari bakat' namanya... dan jika anda mahu mengikut jejak langkah Nabil, maka lu fikirlah sendiri..!!!
  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008

PARTI MMM DI ROOFTOP LOT10

ALA-ALA HOLLYWOOD... WOW..!!!


Klik untuk gambar besar...

GAMBAR-GAMBAR LAIN... SILA KLIK..!!(\__/)
(='.'=)
(")_(")
myartis 2008

MEDIA PREVIEW - CICAKMAN 2

TARIKH: 4 NOVEMBER 2008
TEMPAT: CINELEISURE, MUTIARA DAMANSARA
AGENDA: MEDIA PREVIEW - CICAKMAN 2


Klik untuk gambar besar...!!


Barisan Pelakon Cicakman 2


Hadiah kek semperna Harijadi Aznil...


KLIK UNTUK GAMBAR LAIN..!!


Photos & video copyright myartis 2008

PELANCARAN NATIONWIDE & CICAKMAN 2

TARIKH: 4 NOVEMBER 2008
TEMPAT: CINELEISURE, MUTIARA DAMANSARA
AGENDA: LAUNCHING OF "NATIONWIDE EXPRESS - CICAKMAN 2 FLEET"


Klik untuk gambar besar...!!
KLIK UNTUK GAMBAR LAIN..!!

  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  Photos & video copyright myartis 2008

04 November 2008

TIADA MAAF BAGI MU...!!

Nampaknya... Tiada maaf bagimu dan Abby Abadi kini dilihat sudah berpatah arang apabila dikejutkan dengan penangkapan khalwat suaminya Norman Hakim. Jalan penyelesaian yang ada bagi Abby kini hanyalah penceraian....!!

Mungkin hatinya luluh gara-gara 'pisang berbuah dua kali' yang dialaminya. Drama sorok-sorok yang dimainkan oleh Norman dan Memey akhirnya memakan diri mereka sendiri... bak kata pepatah, 'nasi sudah menjadi bubur'!


Boleh blah la lu...
(mungkin itu yang dikatakan oleh Abby pada Norman!!)


Klik untuk melihat imbasan Berita & Video gossip Norman..!!
http://my-artis.blogspot.com/2008/03/gosip-norman-dan-wanita-lain.html

  (\__/)
  (='.'=)
  (")_(")
  myartis 2008