20 January 2019

JUARA MLM 2018 - AJAK SHIRO AZAM BERHENTI MEROKOK, TUNAI UMRAH


Pelawak Ajak Shiro menerusi laman Instagram miliknya telah memuatnaik gambar kotak rokok dengan kapsyen mengatakan dirinya berazam mahu meninggalkan tabiat merokok dalam memastikan dia menjalani kehidupan lebih sihat.

Keputusannya itu mendapat reaksi positif dalam kalangan pengikutnya di laman Instagram yang mendoakan agar anggota kumpulan Shiro itu istiqomah dalam meninggalkan tabiat buruk itu.

"Last box Insyaallah...🙏 Terima kasih yang DM saya semua.. Maaf xdpt reply semua ye 😉. #sayangdiri #sayangjantung #umumkanbiarorangfaham #gayahidupsihat #sayangfamily #nikmatihidup #sayaajakdansayatidaksombong," tulisnya.

Menerusi tadar pagar pada status itu, Ajak atau nama sebenarnya Hanafi Razak, 33, ingin berhenti merokok kerana sayangkan keluarganya selain ingin menikamti kehidupan sihat.

Dalam perkembangan lain, Ajak memberitahu bahawa wang kemenangan itu akan digunakan untuk mengerjakan ibadah umrah.

Klik untuk gambar besar


Kata Ajak, dia ingin kembali ke Kota Suci Makkah bagi melaksanakan nazarnya selain membawa keluarganya melakukan ibadah sama.

"Saya masih ingat tiga tahun lalu, saya pergi pergi umrah dan apabila balik semua doa saya dimakbulkan Allah.

"Selain ingin melunaskan nazar dan membawa keluarga, hasrat kali ini untuk menzahirkan rasa syukur kepada Allah yang memberi rezeki murah kepada saya sekeluarga.

"Duit kemenangan itu bukanlah untuk berseronok tetapi lebih baik saya belanjakan untuk kebaikan," katanya.
www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Ajak Shiro


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: