22 June 2017

11 GAMBAR - SEKITAR UMRAH SITI NURHALIZA & SUAMI



Penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza dan suaminya, Datuk Seri Khalid Mohd. Jiwa (Datuk K) ketika ini sedang menunaikan ibadah umrah di Tanah Suci pada 10 malam terakhir Ramadan.

Apa yang menariknya, Siti dan suaminya telah bertemu dengan Dr Zakir Naik serta Nabil Ahmad bersama isterinya, Nazirah Ayub ketika di Tanah Suci.



KENA DEMAM CAMPAK - ANAK SYAMSUL & PUTERI SARAH KINI SEMAKIN PULIH



"Alhamdulillah Syaikhul Islam is getting better now 😊. Blisters pun dah kering cuma nak keluar je kuping-kuping tu and ada fever sikit.

"Thank you for all the doa's from all ❤️❤️," kata Puteri Sarah Liyana mengenai anak sulung, Syaikhul Islam yang semakin pulih dari demam campak.

Menerusi entri sebelum ini di laman Instagram, isteri kepada pelakon dan pengarah terkenal Syamsul Yusof ini memberitahu bahawa anak lelakinya yang kini berusia dua bulan terkena demam campak.



MULA PROSES PANTANG TANPA BABY - RAJA FARAH TABAHKAN DIRI



Kita semua sedia maklum mengenai pelakon Raja Farah Raja Aziz yang mengalami keguguran ketika kandugannya berusia dua bulan.

Menerusi laman Instagram, Raja Farah telah meluahkan rasa sayu setelah mengalami keguguran beberapa hari sebelum menyambut Syawal.

"Bermulalah proses berpantang untuk saya.. tapi kali ni tanpa baby...😔.. Sedih... memang Amat sedih... tapi saya kena tabah.. Allah dah merancang sebaik-baiknya untuk saya....," tulisnya sayu.



21 June 2017

KALI PERTAMA BERAYA SEBAGAI SUAMI - MAT DAN RASA TERUJA



"Sejak memeluk Islam sekitar tujuh tahun lalu. Sepanjang tempoh itu, saya hanya beraya bersama sahabat handai, manakala persiapan raya pula tidaklah semeriah kali ini.

"Bagaimanapun, bagi menyambut Syawal tahun ini, saya dan isteri sudah menempah empat pasang baju untuk dipakai sepanjang Aidilfitri.

"Saya sendiri tidak sabar untuk menikmati juadah raya seperti lemang dan rendang yang disediakan oleh isteri," kata personaliti televisyen, Mat Dan atau nama Islamnya, Kareef Danial, 28.



ALAMI KEGUGURAN SEBELUM MENJELANG AIDILFITRI - RAJA FARAH REDHA



Tiada rezeki!

Demikian halnya yang terjadi kepada pelakon dan pengacara, Raja Farah Raja Aziz apabila kandungan beliau berusia dua bulan mengalami keguguran hanya beberapa hari sebelum umat Islam menyambut kedatangan 1 Syawal.

Menurut Ibu kepada seorang cahaya mata itu, kejadian berkenaan berlaku selepas waktu berbuka malam semalam, ketika dirinya sedang berniaga di sebuah karnival di Kuala Selangor.



"ITU ANAK ANGKAT SAYA" - HAEL HUSSAINI NAFI SUDAH KAHWIN



"Alhamdulillah, saya anggap Allah beri rezeki terhadap sambutan lagu Jampi bersama satu lagi rezeki lain yang sangat berharga iaitu seorang anak angkat," jelas penyanyi Hael Hussaini apabila peminatnya menyangka dirinya itu sudah pun berkahwin dan bergelar bapa.

Ini kerana sejak kebelakangan ini, penyanyi Hael sering memuatnaik beberapa keping gambar bayi di laman sosial Instagramnya sehingga menimbulkan tanda tanya peminat.

Hael ketika ditemui media pada majlis berbuka bersama peminatnya Ahad lalu, menjelaskan bahawa bayi perempuan tersebut merupakan anak angkat yang diterimanya daripada sebuah keluarga pada bulan lalu.



10 GAMBAR - KEITH FOO & ISTERI DEDAH WAJAH ANAK, SKYLAR RAYMOND-FOO



Pada 30 Mei lalu, pelakon Keith Foo dan isterinya, Kim Raymond telah menimang cahaya mata pertama iaitu seorang bayi perempuan yang diberi nama Skykar Raymond-Foo.

Menerusi muatnaik terkini di laman Instagram, pasangan ini telah mendedahkan wajah anak perempuan mereka itu.



KOMPLIKASI JANTUNG (TGA) - BABY GIRL IDZHAM ISMAIL SELAMAT JALANI PEMBEDAHAN



"Alhamdulillah. Syukur kepada Allah SWT. Operation keatas princess Inara berjaya dilakukan dengan sempurna oleh doctor pakar bedah dari IJN.

"Setelah menunggu 7 jam akhirnya berita gembira dari doctor sampai ke telinga kami berdua.

"Sekali lagi kami ingin berterima kasih yang tak putus-putus doa untuk Princess Nur Sofea Inara," kata pelakon 'Juvana', Idzham Ismail mengenai perkembangan terkini anak sulung, Nur Sofia Inara.

Dalam masa sama, Idhzam telah menjawab segala persoalan peminatnya yang tertanya-tanya mengenai anak perempuan itu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...