06 April 2010

RAFIQIN DARWISY DAKWA BUKAN ISLAM..!

Budak 14 tahun, Rafiqin Darwisy, kini menimbulkan kontroversi dan persoalan baru apabila mendakwa dia sebenarnya bukan beragama Islam.

"Aq (Rafiqin Darwisy) orang Sabah dan agama Khadazan, jadi sudah jelas Aq bukan Islam," demikian ujar budak tersebut dipetik sebagai berkata daripada Facebooknya.


Wajah Rafiqin seperti yang
tertera dalam Myspacenya...


Pengakuannya itu timbul lantaran tekanan hebat daripada orang ramai yang berang kerana keceluparannya menghina arwah Din Beramboi di dalam Facebook pelawak tersebut. Meskipun Rafiqin Darwisy telah meminta maaf dan menyedekahkan Al-Fathehah, namun tanda-tanya tetap timbul tentang keikhlasannya berbuat begitu.

Tambah-tambah sebelum ini dia mendakwa sebagai malaikat yang diutus tuhan untuk menghentam arwah Din Beramboi dan kini mendakwa bukan Islam pula. Dan jika bukan Islam... bagaimana dia boleh menyedekahkan Al-Fathehah untuk arwah?

"Dia ni budak Kuantan, Pahang dan bersekolah di Indera Mahkota. Maklumat ni saya dapat daripada Facebook dan Myspace dia sendiri. Tak tahulah jika tuan punya Facebook dan Myspace itu menyamar sahaja. Tapi yang pasti, dia sudah tukar gambar dan set 'private' bagi kedua-dua laman tu," dakwa peminat Din Beramboi yang enggan dikenali yang menjadi pelawat terawal Facebook dan Myspace Rafiqin Darwisy.

Link ke Facebook Rafiqin Darwisy adalah: http://www.facebook.com/profile.php?v=wall&ref=mf&id=100000267546789

"Kalau dia benar-benar ikhlas nak minta maaf, dia seharusnya menemui keluarga arwah dan meminta maaf pada mereka. Ni tidak, sebaliknya dia hanya ucap dalam Facebook dan banyak berdolak-dalih tentang status agamanya," tambahnya lagi.


Petikan kata-kata Rafiqin Darwisy sebelum ini di Facebook:
Klik untuk imej lebih besar dan jelas

    (\__/)
    (='.'=)
    (")_(")
    www.myartis.com 2010

No comments: