03 March 2012

SHARIFAH ALEYA CERAI TALAK SATU


Penyampai radio popular Hot FM, Sharifah Aleya Syed Zainal Rashid, 29, atau Leya sah bercerai talak satu dengan suaminya, Muhammad Ashraf Aasimudin, 32, dalam satu proses tertutup pada pukul 10 pagi 29 Februari lalu di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari, Shah Alam, Selangor.

Hal ini disahkan sendiri oleh Leya yang mengatakan walaupun sudah bercerai, mereka tetap akan berhubungan sebagai kawan baik.

“Ya, kami sudah bercerai talak satu pada 29 Februari lalu. Saya tidak boleh mengulas lanjut tentang perceraian kami. Doakan yang baik-baik sahaja,” katanya sebagai berkata kepada media.

Klik untuk imej besar...
Untuk makluman bersama, Leya dan Muhammad bernikah pada 8 Disember 2007 dan telah dikurniakan sepasang anak perempuan kembar, Aza Ameena dan Asha Ameena, yang masing-masing berusia dua tahun setengah.


Tweet Leya ketika saat penceraian...

29 Feb
sharifahaLEYA ‏ @sharifahaLEYA Reply Retweet Favorite · Open
Bismillahirrahmanirrahim... 29th Feb, happens once in 4yrs. Kuasa Allah... Permudahkan lah segalanya Ya Allah. Buat semua. Amin.

29 Feb
sharifahaLEYA ‏ @sharifahaLEYA Reply Retweet Favorite · Open
Alhamdulillah, selesai. Yg baik akan ku simpan. Yg buruk akan ku maafkan. InsyaAllah.

29 Feb
sharifahaLEYA ‏ @sharifahaLEYA Reply Retweet Favorite · Open
Lying down between Hope and Strength... They've had a long day keeping me company, even if it was in spirit and thought. Alhamdulillah.


No comments: