29 July 2015

NUBHAN BAKAL TAMAT ZAMAN BUJANGNYA OGOS ININubhan, 29, mengesahkan yang dia akan menamatkan zaman bujangnya pada 29 Ogos depan bersama bakal doktor gigi, Afifah Hidayah Taufek, 26, dalam satu majlis di kediaman wanita itu di Seremban.

Menurut Nubhan, majlis pernikahan tersebut akan diadakan secara sederhana dengan dihadiri keluarga terdekat, rakan-rakan termasuk pihak media.

Difahamkan, majlis akad nikah mereka akan diadakan selepas Zuhur, manakala majlis resepsi pihak perempuan diadakan pada keesokan harinya iaitu 30 Ogos dan pihak lelaki pada 31 Ogos di sebuah dewan di Kuala Pilah.

Klik gambar untuk size besar
"Alhamdulillah, selepas lebih 10 bulan mengikat tali pertunangan kami memilih untuk disatukan pada tarikh 29 Ogos iaitu pada hari Sabtu di Seremban.

"Setakat ini tetamu dianggarkan 2,000 orang termasuk keluarga, rakan-rakan terdekat, pihak media dan kenalan yang mengenali saya," ujarnya dipetik sebagai berkata.

Tambah Nubhan, persiapan perkahwinannya sudah 80 peratus siap dan dilakukannya secara sendiri tanpa menggunakan khidmat perunding perkahwinan.Dia juga menerima beberapa penaja yang mahu menaja perkahwinannya secara ikhlas dan mudah untuk berurusan.

"Saya dan keluarga buat sendiri perkahwinan ini, memang pada asalnya kami ambil perunding perkahwinan tetapi banyak sangat hal, jadi saya buat sendiri sahaja.

"Penaja pun banyak yang saya terpaksa tolak kerana susah nak berurusan, saya tidak kisah sangat siapa yang ingin menaja perkahwinan saya tetapi biarlah orang itu ikhlas dan tidak banyak masalah."Saya akui ada penaja yang nama-nama besar dalam industri ingin taja tetapi susah betul untuk berurusan dengan mereka, jadi saya batalkan dan bagi sahaja pada orang yang tidak ada nama," jelasnya

Dalam pada itu, Nubhan berkata, dia akan memberi wang hantaran sebanyak RM20,000 kepada pihak perempuan, dengan lima dulang hantaran.

Untuk rekod, Nubhan dan Afifah Hidayah mengikat tali pertunangan pada 7 Oktober 2014 dalam satu majlis yang diadakan di kediaman wanita itu.

Sumber: mStar         ________________________
No comments: