01 August 2017

ISU ALIFF AZIZ & AFIFAH: "KALI KEDUA LU JAGA BRO, GUA CARI LU" - ZED ZAIDI


Isu Aliff Aziz dan adik kepada Anzalana Nasir, Afifah Nasir yang hangat diperkatakan baru baru ini turut mendapat perhatian Presiden Seniman, Zed Zaidi apabila beliau beremosi memberi pandangan terhadap isu tersebut.

Bagaimanapun, Zed atau nama sebenarnya Rozaidi Abdul Jamil juga dalam masa yang sama masih menghormati penyanyi dan pelakon berkenaan.

"Dari sudut pandangan saya, bagi saya, Aliff, lu memang tak gentleman. Sebab sebagai lelaki patut kita menghormati wanita lebih lebih lagi isteri kita yagn memang sentiasa di belakang kita”

"Kalau nak cakap jujur, bagi akulah, kau ni dah mencemarkan imej artis Malaysia. Walaupun kau bukan artis Malaysia, kau kena respek artis Malaysia," katanya.

Selain itu, Zed turut mengaitkan beberapa lagi kes melibatkan artis luar yang datang ke Malaysia sebelum ini dan menegaskan mengapa dia ingin menghalang kebanjiran artis luar negara di Malaysia.

Namun kata Zed, jika ingin bawa artis luar datang ke Malaysia, biarlah yang berkualiti dan membantu industri tanah air terutamanya dari sudut cukai.

Klik untuk gambar besar


Pada masa sama, Zed sempat menyuarakan lagi pendapatnya sendiri berkenaan isu tersebut selain menegaskan supaya suami kepada Bella Astillah ini tidak mengulangi perkara yang sama buat kali kedua.

"Aku ni tahan sabar ni sebab apa sebab aku masih respect kau lagi sebab isteri kau. Kau kena ingat tau, isteri yang kau pukul tu rakyat Malaysia tau.

"Aku buat complain dengan imigresen dan macam-macam – yang memang kau tak boleh masuk Malaysialah. Jadi, masa ni aku masih respect. Jadi jaga perangai kau.

"Kau dah berjanji tadi aku tengok, yang memang kau tak nak buat lagi. Tapi kali kedua kau buat, lu jagalah bro, gua cari lu sampai dapat," tegasnya.


www.myartis.com / Sumber: Rotikaya
         ________________________No comments: