22 December 2017

MASUK HOSPITAL LAGI - DJ LIN AKUI TERLALU PAKSA DIRI BEKERJA


Pada Selesa lalu, penyampai radio Suria FM, DJ Lin telah dimasukkan ke hospital Tawakal, Kuala Lumpur dan dia mengakui terlalu memaksa dirinya untuk bekerja.

Pengurus Program Suria FM, DJ Lin atau Roslinda Abd Majid, 40, yang kini sedang berehat di hospital itu berkata, dia mengalami sakit kepala yang teruk sejak Sabtu lalu ketika berada di Kedah untuk Konsert Ulang Tahun Suria ke-10.

"Sebenarnya saya mula rasa sakit kepala pada sabtu lalu ketika membuat latihan sebelum berlangsung konsert Suria di Kedah.

"Dari pagi sampai ke malam, sakit kepala tak hilang. Mungkin sebab cuaca yang panas. Tambahan pula, dua minggu sebelum konsert berlangsung saya kerja tidak berhenti.

"Siang berlatih menari bersama Cik Manggis di studio dia dan malam sambung lagi latihan di konti pula," katanya.

Klik untuk gambar besar


Menurut pengendali segmen 'Suria Cinta' ini, dia terlalu teruja untuk bertemu dan menghiburkan peminat di konsert tersebut tanpa menghiraukan kesihatannya.

Bagaimanapun, DJ Lin akhirnya 'tewas' apabila dia berasa sangat lemah dan tidak mampu untuk memandu ke pejabat untuk menyelesaikan kerja.

"Masa konsert tu saya dah rasa badan lemah nak tumbang tapi gagahkan diri juga sebab nak hiburkan peminat yang hadir. Konsert ini terlalu bermakna dan paling bersejarah.

"Balik dari Kedah, beberapa kali pergi klinik tapi tetap juga sakit kepala. Namun saya tetap juga nak pergi pejabat sebab nak buat penilaian akhir tahun penyampai radio."Tapi bila nak memandu kereta tu saya rasa badan dah lemah sangat, terus pergi klinik dan doktor minta saya ke hospital pakar untuk rawatan selanjutnya," ujarnya.

Kata DJ Lin lagi, kemungkinan dia akan keluar wad pada hujung minggu ini dan terus mula bekerja untuk tahun baru.

"Doktor dan jururawat di sini nasihatkan saya untuk berehat lama di hospital. Tak boleh buat kerja supaya badan kembali bertenaga semula.

"Insya-Allah mungkin hari Sabtu atau Ahad ini baru saya akan keluar wad. Nak rehat secukupnya sebelum mula kerja keras untuk tahun 2018," jelasnya yang dinasihati oleh doktor untuk berehat lama di hospital.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: