24 December 2017

TAK HORMAT & PERMAINKAN DELIMAWATI - SEPAHTU TERIMA KECAMAN


Lawak kumpulan Sepahtu sering kali menghiburkan rakyat Malaysia bukan sahaja dalam pertandingan 'Maharaja Lawak Mega' (MLM) tetapi di radio Sinar dan juga rancangan mereka sendiri iaitu 'Sepahtu Reunion Live'.

Namun, cara kumpulan itu melayan tetamu undangan mereka iaitu aktres veteran Delimawati yang terkenal menerusi watak Kak Limah disifatkan keterlaluan oleh netizen.

Netizen menganggap Sepahtu tidak menghormati aktres tersebut dan ereka terlampau mempermainkan Delima Wati ketika siaran langsung tersebut.

Bukan itu sahaja, mereka juga didakwa memperlekehkan Delima Wati kerana paras rupa dan usia beliau. Bagi netizen, perbuatan kumpulan itu tidak sopan sama sekali.

Klik untuk gambar besar


Ini kerana Sepahtu tergelak besar apabila Delima Wati muncul sebagai jururawat sedangkan mereka mengharapkan watak itu dibawakan oleh wanita yang lebih cantik.

Pada pendapat kami, selepas ini Sepahtu mungkin boleh berhati-hati ketika membuat lawak jenaka agar tidak timbul sebarang salah faham ataupun mengundang kecaman netizen.

Bukan mudah juga sebenarnya untuk melakukan aksi spontan ketika siaran langsung dan mungkin juga mereka tidak ada niat untuk buat orang lain tersinggung.
www.myartis.com / Sumber: Beautifulnara


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: