13 June 2018

FILEM BARU: AKHIRNYA 'HANTU KAK LIMAH' DIKAHWINKAN


Bagi peminat filem Zombie Kampung Pisang (2007), Hantu Kak Limah Balik Rumah (2010) dan Husin Mon Jin Pakai Toncit (2013), Filem-filem ini merupakan trilogi Kampung Pisang hasil nukilan Mamat Khalid yang unik. Sayugia itu, bagi meneruskan francais Kampung Pisang tahun ini, Mamat Khalid akhirnya kembali dengan buah tangan terbaru dalam meneruskan siri Hantu Kak Limah.

Difahamkan filem yang bakal diterbitkan oleh Astro Shaw dan Infinitus Gold ini menampilkan barisan pelakon seperti Datuk Awie, Delimawati, Zul Ariffin, Uqasha Senrose, Jue Aziz, Pekin, Ropi Cecupak, Mus May, Sharwani, TJ Isa dan ramai lagi. Lebih istimewa turut menampilkan figura popular Erra Fazira dan Dato Seri Vida.

Apakah agaknya watak yang bakal dibawa oleh Dato Seri Vida? Mungkinkah jutawan tersebut bakal menjadi hantu yang setaraf dengan Kak Limah?Sama-sama kita nantikan kemunculan filem ini yang bakal dilancarkan di Pusat Pelancongan Malaysia pada 26 Jun ini. Apa yang menarik, dalam majlis pelancaran itu, Hantu Kak Limah dikatakan bakal dikahwinkan dengan Mr K, dihadapan para jemputan dan media. Heh.

- www.myartis.com

         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: