23 August 2018

IBU ALIFF SYUKRI: "MAK TEGUR DELETE, WARDINA SIAP POST"


Gara-gara memuatnaik video lagu terbaru berjudul 'Bobo Dimana' yang menampilkan Sajat dan Lucinta, usahawan kosmetik Datuk Seri Aliff Syukri telah dihentam teruk oleh para netizen.

Banyak teguran yang telah dihantar oleh mereka yang tidak bersetuju dengan tindakan penyanyi lagu 'Abang Nak Tegur' ini, namun komen daripada ibu Aliff Syukri yang paling mencuri perhatian.

Untuk anda yang tidak tahu, ibu Aliff Syukri adalah Rozita Ibrahim yang merupakan pengasas produk Sendayu Tinggi.

Komen Rozita sangat-sangat menyayat hati apabila meluahkan isi hatinya kepada 'Kri', yang merupakan panggilannya kepada Aliff Syukri.

Sedikit sebanyak tersentuh juga hati seorang ibu apabila komennya dipadamkan sedangkan komen daripada selebriti lain siap di'post' semula oleh Aliff Syukri.

Klik untuk gambar besar


"Mak tegur Kri tak dengar. Wardina tegur Kri siap post komennya. Kalau mak tegur Kri delete. Mak dan semua orang sayang Kri... Kri insan baik.

"Jangan dekati... kawan dan bantu golongan fasik murka Allah. Jangan dijemput mereka. Kalau kita bantu maksudnya dosa dan bala sama kita akan terima… ada hadisnya.

"Maaf beribu-ribu maaf atas komen ini. Mak tak nak bala datang kepada keluarga takut dosa dan bala itu datang kepada keluarga kita. Jauhi mereka… wahai anakku yang baik budi, bijaksanalah wahai anakku," tulisnya.

Sebagai seorang anak, Aliff Syukri sepatutnya mengambil berat nasihat dan pesanan daripada ibu tercinta, lebih-lebih lagi jika ia melibatkan perkara sensitif sebegini.
www.myartis.com / Sumber: Beautifulnara


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: