08 November 2018

"DARIPADA TERMENUNG 24 JAM..." - NORYN AZIZ KUATKAN DIRI


"Tipulah kalau kata tak rasa apa, cuma saya dah pesan pada diri untuk fokus dalam pertandingan itu dan tidak letakkan bebanan sepanjang masa, sedangkan saya boleh jadi lebih baik daripada termenung 24 jam yang mana masa itu tidak akan kembali lagi.

"Saya kena sentiasa berfikiran positif dan bina keyakinan diri. Sejujurnya, saya sangat bertuah dikelilingi orang yang sentiasa ada untuk memberi kata-kata semangat. Alhamdulillah, saya ada pengurus, ibu bapa dan peminat yang sentiasa memberi sokongan.

"Selama 20 tahun saya dalam industri, walaupun on off tapi mereka tetap di sisi," kata penyanyi Noryn Aziz yang memberitahu, emosinya masih stabil dan ia sama sekali tidak mengganggu perjalanannya di pentas Gegar Vaganza meskipun berdepan krisis rumah tangga.

Menurut Noryn, 41, dia sentiasa berfikiran positif dan bersyukur dikelilingi individu yang sentiasa memberi sokongan ketika dia melalui saat getir itu.

Klik untuk gambar besar


Sebelum ini, akhbar melaporkan Timbalan Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Raja Kamarul Bahrin Shah Raja Ahmad Baharuddin Shah memfailkan tuntutan nusyuz terhadap isterinya itu. Tuntutan itu difailkan di Mahkamah Rendah Syariah Kuala Terengganu, pada Julai lalu.

Bagaimanapun, Raja Kamarul Bahrin sebagai plaintif dan Noryn selaku defendan tidak hadir pada prosiding sebutan kali ketiga di hadapan Penolong Pendaftar Syarie, Norhakimah Awang pada 10 Oktober lalu. Norhakimah kemudian menetapkan 18 Disember depan untuk perbicaraan kes berkenaan.

Dalam pada itu, penyanyi lagu Fantasi O Realiti ini memilih untuk tidak mengulas lanjut mengenai kes tersebut kerana ia masih dalam proses mahkamah."Sebenarnya saya bukan tak nak cerita tapi tak boleh nak kongsi sebab masih dalam proses mahkamah dan peguam nasihat saya untuk tidak bercakap mengenai hal ini kerana bimbang saya tersilap kata.

"Buat masa ini saya tenang sahaja kerana saya pun tengah nak bina karier untuk teruskan hidup. Saya kena kuat. Kita tunggu keputusan yang akan dikeluarkan mahkamah nanti," ujarnya.

Untuk makluman, Noryn atau Norazmahwati Abd Aziz dan Raja Kamarul Bahrin diijabkabul pada 22 Januari 2010 dan dikurniakan seorang cahaya mata lelaki Raja Bariq Umar Shah yang kini berusia empat tahun.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: