06 May 2020

"SEMOGA KEKAL HATI MAAFKAN MEREKA MEMFITNAH SAYA" - FATIN


Ekoran pendedahan Dr. Erin bahawa dia telah bercerai, bekas isteri pendakwah bebas Da'i Farhan, Fatin Nurul Ain dilihat telah mengambil pendekatan untuk berdiam diri. Malah, Fatin hanya memuatnaik petikan daripada perawi hadis Rasulullah S.A.W serta doa untuk memaafkan individu lain yang memfitnahnya.

"Mengambil Ibrah dari bulan yang mulia ini, saya mohon doa. Allah ampunkan dosa-dosa saya. Allah kekalkan hati saya untuk sentiasa memaafkan mereka yang masih tidak mahu bertaubat dari menfitnah saya, walid kepada anak-anak dan keluarga serta Allah kurniakan hidayah buat mereka. Ya Allah jadikanlah kami hamba-hambaMu yang bertaqwa. #diamitulebihbaik," tulis Fatin.

Kenyataan selamat Fatin itu mendapat pelbagai reaksi netizen yang kebanyakannya menyokong tindakannya untuk berdiam diri. Menerusi pendedahan Erin pada Selasa, Fatin didakwa telah bertindak agresif dengan berkomplot untuk memutuskan perkahwinan mereka.

Klik untuk gambar besar


Malah, kata Erin dia tidak menyangka pada mulanya rumah tangga yang dibinanya bersama Farhan tidak direstui madunya. Farhan dan Erin telah mendirikan rumah tangga ketika menunaikan ibadah umrah di Makkah pada Oktober 2019.

Namun Farhan menceraikan isteri pertamanya, Fatin yang sedang sarat hamil menerusi aplikasi WhatsApp pada Disember. Sehingga kini masih cuba mendapatkan kenyataan lanjut dari Farhan mengenai isu ini.


www.myartis.com / Sumber: Astro Gempak


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: