28 November 2020

DIMASUKAN KE IJN SEJAK ISNIN - M DAUD KILAU JALANI RAWATAN INJAP JANTUNG SEMPITRaja Gelek Malaysia, Datuk M Daud Kilau, 82, telah dimasukkan ke Institut Jantung Negara (IJN), Kuala Lumpur sejak Isnin lalu selepas mempunyai masalah injap jantung sempit dan kini sedang menjalani rawatan.

Bagaimanapun, penyanyi lagu 'Sirih Pinang' itu belum menjalani pembedahan jantung dan masih berada dalam pemantauan doktor.

Perkara tersebut dikongsikan oleh anaknya, Ahmad Zaini, 49, yang turut memberitahu bapanya ditemani ibu, Datin Rohani Awang Ngah. Katanya lagi, setakat ini keadaan bapa baik cuma agak lemah dan kurang selera makan. 

Klik untuk gambar besar

"Ada injap jantung sempit dan bapa dijangka menjalani rawatan untuk masalah yang dihadapi hari ini atau Isnin depan. Bapa ditemani ibu, Datin Rohani Awang Ngah. Setakat ini, keadaan bapa baik, cuma agak lemah dan kurang selera makan," katanya.

Sebelum ini, media melaporkan, penyanyi veteran itu dimasukkan ke Hospital Teluk Intan (HTI) di Teluk Intan selepas mengadu sesak nafas. M Daud Kilau atau nama sebenarnya, Muhammad Daud Kilau berdepan masalah kesihatan sejak empat tahun lalu.

Beliau mempunyai penyakit kencing manis kini tidak boleh berdiri lama, kebas kaki dan tangan serta pinggang sakit, selain jantung tidak stabil dan kurang daya pendengaran.
www.myartis.com / Sumber: Berita Harian

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: