02 February 2021

DIKECAM BUAT PERBANDINGAN PERKAHWINAN MALAYSIA & AUSTRALIA - RAJA ILYA TAMPIL JELASKANPelakon Raja Ilya baru-baru ini menerusi laman Instagram miliknya telah memuat naik satu entri mengenai perbandingan majlis perkahwinan di Malaysia dan Australia semasa pandemik Covid-19. Perkongsian Raja Ilya itu bagaimanapun mengundang rasa kurang senang segelintir netizen.

Menjawab mesej peribadi (DM) yang dihantar seorang pengikut, Raja Ilya menjelaskan tindakannya itu hanya untuk berjenaka dan foto yang digunakan hanyalah hiasan semata-mata.

"Terima kasih mesej dan tanya, meh akak terangkan ya dik! Instagram akak bukan saluran berita, itu foto throwback (gambar lama) dan ada nota yang mengatakan gambar hiasan semata-mata.

"Itu sama je macam buku teks sekolah, gambar yang dipilih sebagai hiasan dan bukan benar. Maksud gambar yang satu tu paranoid (bimbang dan takut) sampai seorang (tetamu) pun tak ada.

Klik untuk gambar besar"Satu gambar lagi rileks sahaja... sebab masa PKP kan tak boleh buat majlis jadi sebab tu tak ada gambar sekarang untuk dua-dua gambar tu. Ha macam tu la ceritanya," jawabnya pada mesej yang dihantar pengikut berkenaan.

Sebelum itu, Raja Ilya memuat naik dua foto memperlihatkan perbezaan majlis perkahwinan antara dua negara. Majlis perkahwinan di Australia tidak dihadiri oleh tetamu, manakala majlis di Malaysia pula kelihatan orang ramai bersesak-sesak meraikan pasangan pengantin.

"1 case Perth full lockdown wedding versus 5,000 case Malaysia lockdown... (Note: Gambar hiasan semata-mata). Bila tak faham lawak dan serbu tak bagi salam," tulisnya di Instastory.Menjengah ruangan komen, rata-rata pengikut meluahkan rasa kurang senang dengan perkongsian Raja Ilya dan berpendapat ia hanya memalukan negara.

"Maaf sis, tak ada majlis kahwin macam tu masa PKP, mungkin boleh buat research dulu sebelum nak post. Ibu bapa saya pun kahwin campur tapi mereka tak lupa daratan.

"Agak-agaklah ni gambar bila? Fitnah negara sendiri. Nak buat perbandingan pun kena sama-sama adil ya sis, kongsi foto tahun yang sama dan musim yang sama!" tulis pengikut.
 


www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Raja Ilya

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: