03 February 2021

ISMA YUSOOF AKUI DIRI SEORANG TRANSGENDER, SUKA LELAKI MASKULIN"Ada yang persoalkan suara saya, cakap muka saya ini muka jantan. Tak macam Sajat atau pondan-pondan yang makan hormon. Kenapa nak kena makan hormon? Bila korang tak terima transgender ini korang hanya terima wanita dan lelaki, itu yang pondan ramai makan hormon.

"Potong itu, potong ini, operate sana sini menjadi wanita untuk masyarakat terima. Saya gembira dengan wajah, badan dan suara saya," ujar pelakon dan pengarah Isma Yusoof yang mengakui dirinya seorang transgender.

Kenyataan Isma yang sebelum ini pernah popular satu ketika dahulu itu mengejutkan ramai pihak. Tidak peduli dengan kecaman yang dilemparkan masyarakat terhadap dirinya, pelakon berusia 38 tahun itu berkata dia ingin menjadi diri sendiri dan tidak mahu berpu-pura di depan orang lain.

Klik untuk gambar besarMenerusi perkongsian video itu, Isma turut mengakui dia hanya tertarik pada lelaki sahaja. Dalam pada itu, Isma menegaskan meskipun dia mengakui dirinya pondan namun dia tidak mahu menukar jantina atau menjalani pembedahan untuk kelihatan seperti perempuan.

Kata Isma lagi, sebelum ini ada wanita cuba kembalikannya sebagai lelaki namun dia menolak dan terima bahawa dirinya adalah seorang transgender.KLIK VIDEO DIBAWAH INI UNTUK TONTONwww.myartis.com / Sumber & foto: Rotikaya & Instagram Isma Yusoof

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: