26 February 2021

SAJAT KATA BUAT APA DIA NAK SEMBUNYI, BUKAN BUNUH ORANG"Buat apa nak sembunyi.. bukan kita bunuh orang," balas usahawan kosmetik, Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruz Zaman apabila ditanyakan dimana dia bersembunyi oleh seorang netizen.

Semua sedia maklum mengenai Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) yang mengerahkan anggotanya memburu Sajat selepas mendapat waran tangkap daripada Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam, susulan kegagalan usahawan itu menghadiri prosiding kes berpakaian wanita Selasa lalu.

Perkara tersebut hangat diperkatakan semalam. Menjengah ke laman Instagram milik Sajat, dia dilihat masih lagi aktif mempromosikan produk peniagaannya iaitu bengkung dan emas.

Klik untuk gambar besarDalam pada itu, di ruangan komen Instagram Sajat, rata-rata netizen meninggalkan komen mengenai kontroversi tersebut. Tidak melatah dengan pertanyaan netizen itu, Sajat tenang membalas dengan mengatakan dia tidak perlu bersembunyi kerana dia bukannya melakukan kesalahan berat seperti jenayah bunuh.

Pada 6 Januari lalu, Sajat mengaku tidak bersalah atas pertuduhan berpakaian seperti wanita. Sajat didakwa melakukan perbuatan itu dalam majlis bacaan Yasin dan solat hajat, 23 Februari 2018 di premis kecantikannya, Nursajat Beauticion, Seksyen 16, Shah Alam.


www.myartis.com / Sumber: Rotikaya

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: