12 February 2021

SCHA ALYAHYA SELAMAT BERSALIN - LARA ALANA KINI BERGELAR KAKAK"Alhamdulillah, saya sekarang sudah menjadi bapa kepada dua cahaya mata," demikianlah kata pelakon dan pengacara, Awal Ashaari apabila dia kini selamat menimang cahaya mata kedua iaitu bayi perempuan, kira-kira jam 9.15 pagi, hari ini di sebuah pusat perubatan di Kuala Lumpur.

Suami kepada Scha yang juga pelakon dan pengacara itu berkata, isteri dan bayinya mereka dalam keadaan sihat dan baik. Pasangan ini juga telah berkongsi berita gembira itu menerusi laman Instagram masing-masing, sebentar tadi.

"Proses bersalin Scha juga dipermudahkan. Scha dan bayi kami dalam keadaan baik. Insya Allah, kalau semuanya sudah okay, Scha dan bayi akan dibenarkan keluar tidak lama lagi," tuturnya.

Klik untuk gambar besarAwal turut menzahirkan rasa syukur apabila impian mendapatkan cahaya mata kedua dimakbulkan selepas menanti hampir enam tahun selepas kelahiran anak sulung mereka, Lara Alana.

"Lama juga menanti untuk dapatkan yang kedua ini. Syukur apabila segalanya dipermudahkan. Insya Allah, Scha akan berpantang di rumah kami. Lara pun sudah tidak sabar nak melihat adiknya. Terima kasih atas doa semua," ujarnya.

Untuk info, Awal dan Scha selamat bernikah pada 4 Mei 2012 dan kini telah dikurniakan dua orang anak, Lara Alana yang kini berusia tujuh tahun serta bayi yang dilahirkan hari ini.


www.myartis.com / Sumber & foto: Media Hiburan, Instagram Scha Alyahya, Awal Ashaari & Lara Alana

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: