18 March 2021

TAK DAPAT PULANG MELAWAT BAPA SAKIT - ACHEY TRAUMA, HANYA MAMPU TITIP DOA"Selalu selepas Subuh, abah akan sambung tidur dan dalam pukul 10 pagi dia akan bangun untuk bersarapan... tapi pagi ini adik yang ada di kampung beritahu dalam group Whatsapp keluarga abah tak sedarkan diri. Badannya panas, kaki sejuk... adik-beradik yang ada di kampung terus hubungi ambulans dan bawa abah ke Hospital Segamat. 

"Buat masa ini abah masih belum sedar! Saya dimaklumkan abah menerima bantuan pernafasan... keadaan kesihatan abah memang kurang baik selepas kemalangan kira-kira lima tahun lalu, semenjak itu dia tak boleh berjalan dan terpaksa guna kerusi roda.

"Isteri dan anak dah balik pagi tadi... sekarang ini saya hanya menunggu khabar dari abang sulung, Helmi Hamzah yang akan maklumkan berita dari hospital kerana tak boleh ramai-ramai tunggu di sana.

"Saya sebenarnya fobia sebab tahun lepas dalam program yang sama bapa mentua meninggal dunia... saya bimbang tentang ini! Sekarang ini saya hanya menunggu khabar abah di kampung, kalau keadaan semakin teruk, saya akan pulang dan terpaksalah Shuk dan Mark Adam buat persembahan minggu ini tanpa saya.

Klik untuk gambar besar"Saya mohon orang ramai mendoakan supaya bapa saya cepat sedar dan kembali pulih macam biasa... saya serahkan semua urusan kepada Allah SWT, cuma sedikit terkilan sebab baru-baru ini saya hadiahkan dia kerusi roda elektrik tapi hari ini dia tak sedarkan diri," demikian kata pelawak Achey yang meluahkan kebimbangan mengenai keadaan kesihatan bapanya iaitu Hamzah Salam yang tidak sedarkan diri di kediaman keluarganya di Segamat, Johor pada pagi Khamis.

Menurut Achey atau nama sebenar Mohd Nasir Hamzah, 34, bapanya yang kini berusia 85 tahun terpaksa dikejarkan ke hospital bagi mendapatkan rawatan kecemasan. Dalam pada itu, ahli kumpulan Bocey ini memberitahu isterinya iaitu Nor Hasanah Yahaya dan anak, Nur Tiara Zinnirah sudah pulang ke kampung halaman.

Bagaimanapun dia pula sedang menjalani latihan program Muzikal Lawak Superstar musim kedua di Putrajaya yang akan bersiaran langsung pada malam Jumaat ini. Akui trauma kerana pernah menerima berita sedih kehilangan bapa mentua semasa menyertai program sama tahun lalu, Achey hanya mampu menitipkan doa supaya bapanya segera sembuh.

www.myartis.com / Sumber & foto: mStar & Instagram Achey Bocey

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: