13 June 2021

"AMAT BERSYUKUR ADA WANG TABUNGAN & MASIH MENDAPAT TAWARAN BERLAKON" - MUBARAK MAJID"Alhamdulillah, saya sebenarnya amat bersyukur kerana ada wang tabungan dan masih mendapat tawaran berlakon lagi. Ditambah, saya pula hanya berlakon sepenuh masa saja sejak dari dahulu.

"Kalau rezeki berlakon itu, masih ada sikit-sikit. Alhamdulilah, sangat bermakna buat saya. Cuma, sekarang kena akurlah apabila penggambaran drama Cukup Derita Itu dihentikan seketika disebabkan 'lockdown'.

"Belum habis lagi penggambarannya. Tapi, keselamatan nyawa dan kesihatan lebih utama. Wabak Covid-19 ini bukan main-main dan saya pun dah warga emas," kata pelakon drama 'Cukup Derita Itu', Mubarak Majid, 63, yang mengakui dia turut bergantung pada wang tabungannya untuk meneruskan kelangsungan hidup pada ketika ini.

Aktif berlakon sejak era 1980-an, Mubarak mmeberitahu dia masih lagi ada rezeki dalam kerjaya seni, tapi terganggu juga akibat penularan Covid-19 serta perlaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berterusan.

Mubarak yang sentiasa tawakal dan percaya dengan rezeki Allah, berkata babak lakonannya dalam drama popular di TV3 itu sekitar 10 peratus sahaja kerana watak pembantu.

Katanya yang menetap bersama anaknya, seorang ibu tunggal, mereka juga ada menjalankan perniagaan kecil-kecilan secara atas talian (online).

Bagaimanapun, Mubarak memaklumkan dia ketika ini turut mengikat kontrak berlakon drama radio, 'Cik Norma Cik Maya' bersama Nasional FM selama setahun.

"Saya sudah memulakan rakaman untuk drama ini di konti radio pada bulan lalu. Namun, memandangkan sekarang 'total lockdown', saya hanya rakam suara di rumah menerusi telefon," katanya.

Mubarak yang memiliki 10 cucu berkata drama sektsa 'Cik Norma Cik Maya' ini sudah disiarkan Nasional FM pada setiap Ahad, jam 12.15 tengah hari.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: