20 June 2021

BILA AZARIA TAGAYA BERCERITA TENTANG JODOH, TAPI NETIZEN KATA "TAK TANYA PUN?""Pada usia ini, saya belum fikir kahwin mungkin sebab sibuk kerja. Saya gembira dengan kerja, jarang keluar melepak dan tak kenal dengan ramai orang.

"Ayah dan emak bukan Melayu, jadinya mereka tak pernah tanya soal kahwin, teman lelaki atau jodoh. Mereka tak pernah paksa dan saya pun tiada tekanan langsung.

"Malah, saya boleh buat apa yang disukai. Ketika saya berhasrat nak sambung belajar, emak sangat menyokong dan suruh percepatkan," kata Personaliti TV3, Azaria Tagaya mengakui perkahwinan campur di antara ayahnya yang berketurunan Jepun dan ibu, keturunan Pakistan membuatkan mereka terbuka dalam soal jodoh.

"Saya tiada kampung dan membesar di Gombak serta Kuala Lumpur. Kami hanya dua beradik dan abang saya bekerja di Jepun.

"Jadi, saya tak pernah lalui suasana seperti balik kampung pada hari raya dan bertemu sanak saudara yang akan bertanya soalan kahwin.

"Kawan-kawan wanita dan lelaki saya pun sekepala, tak ada seorang pun yang romantik. Sebelum pandemik Covid-19, kami suka keluar minum kopi seminggu sekali. Sekarang, kami hanya berhubung secara virtual saja," tambahnya dipetik sebagai berkata.

Klik untuk gambar besarNamun yang kelakarnya, ramai netizen meninggalkan komen di media sosial dengan menulis "Kami tak tanyapun?".

"Saya pun xambil tahu," komen netizen bernama Indah Rambulan.

"Lantak hang laa..malas baca..," tulis yang lain pula di FB Harian Metro.

Ha ha... relax la. Mungkin Azaria cuma nak bagi tahu je tu. Yalah... tak kenal maka tak cinta kan?

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: