20 June 2021

COVID-19 - BCL BERSYUKUR ANAK, IBU BAPA & PEMBANTU RUMAH NEGATIF"Alhamdulillah, hasil PCR Noah, ibu bapa dan orang rumah semua negatif. Kepada kita semua yang ada di tingkat tiga yang kuarantin, semangat terus supaya lekas negatif," kata penyanyi dan pelakon Bunga Citra Lestari atau lebih dikenali BCL, yang melahirkan perasaan lega apabila anak tunggalnya Noah, berserta ibu bapa dan pembantu rumahnya disahkan negatif Covid-19.

Pada petang Jumaat lalu ujian calitan kepada semua ahli keluarga dan pembantu rumah BCL itu telah dibuat dan keputusan negatif berkenaan diperoleh mereka pada malam, hari yang sama.

Sebelum ini, BCL yang positif Covid-19 sejak enam hari lalu itu kini menjalani sesi kuarantin di rumah bersama berberapa rakannya yang turut dijangkiti.

Bagaimanapun, kesemua mereka sepakat untuk mengambil pendekatan dengan bertindak membuat ujian calitan kepada semua ahli keluarga masing-masing yang disyaki kontak rapat.

Klik untuk gambar besarDalam perkembangan lain, BCL memaklumkan dia sudah mula mengalami gejala Covid-19 yang membuatkan fikirannya terganggu dan memerlukan ketenangan.

"Paling sukar apabila saya terpaksa berpisah dengan Noah. Saya juga terpaksa menyusahkan orang lain untuk menguruskan segala urusannya (Noah).

"Ia memang tidak mudah buat saya jauh dari Noah. Namun, saya tetap bersyukur kerana ibu bapa dan keluarga yang banyak membantu saya," ujarnya.

Penyanyi lagu 'Cinta Sejati' itu dijangkiti Covid-19 selepas menjadi kontak rapat beberapa penari yang bertemu dengannya pada 10 Jun lalu.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: