02 September 2021

AMAN GRASEKA & ISTERI SELAMAT TIMANG ANAK KEDUA, LELAKI"Syukur semuanya selamat. Isteri masuk hospital kira-kira jam 1 pagi, namun tanda-tanda kelahiran belum kelihatan. Doktor suruh tunggu dan akhirnya jam 3.54 petang barulah bayi kami keluar untuk melihat dunia.

"Alhamdulilah ibu dan bayi sihat," kata pelakon Aman Graseka, 53, yang memaklumkan isterinya, Nurul Amrina Zamri telah selamat melahirkan anak kedua mereka di pusat perubatan di Sungai Petani, Kedah, petang semalam.

Aman berkata, anak lelaki itu selamat dilahirkan secara normal pada jam 3.54 petang dengan berat 3.1 kilogram. Aman berkata, kos bersalin isterinya di pusat perubatan itu ditanggung seorang pelakon wanita yang juga rakannya.

Klik untuk gambar besar"Dia seorang pelakon wanita yang hebat dan rakan yang baik hati," kata Aman turut mempunyai seorang anak lelaki, Aishymir Mateen yang kini berusia dua tahun, hasil perkahwinan dengan Nurul Amrina, 32.

Terdahulu, Aman yang melakonkan watak Datuk Maharaja Lela dalam filem '1875' itu dilaporkan meminta penerbit dan pengarah filem terbabit menjelaskan baki bayaran sebanyak RM25,000 yang tertunggak sejak empat tahun lalu.Aman yang kini menetap di kampung halaman isterinya di Padang Geh, Kuala Ketil, Kedah sudah dua tahun hilang punca pendapatan akibat penularan pandemik Covid-19 yang mengehadkan peluangnya untuk berlakon.

Dia ketika itu buntu untuk mendapatkan wang apabila isterinya dijangka melahirkan anak kedua mereka pada awal Julai. Dia ada meminta bantuan daripada rakan-rakannya, tetapi mereka tidak dapat membantu kerana mereka juga berdepan kesusahan.

Dia juga ada meminta bantuan daripada Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) tetapi tiada bantuan dihulurkan. Aman akhirnya menerima sumbangan sebanyak RM500 dari Yayasan Kebajikan Artis Tanahair (YKAT) serta daripada rakan-rakan artis yang bersimpati.


         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: