15 December 2021

KES SAMAN FITNAH SITI NORDIANA - PERBICARAAN ASALNYA 'ZOOM' DITUKAR KEPADA PENDENGARAN FIZIKALPada hari Jumaat ini iaitu 17 Disember, peguambela kepada defendan keempat dan kelima memberitahu mahkamah akan meneruskan prosiding kes perbicaraan saman fitnah siber yang diambil oleh penyanyi dan pelakon Siti Nordiana. Perbicaraan akan berlangsung pada 2.30 petang di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur.

Sebelum ini, peguam Nurul Hafidzah Hassan dan Zeti Zulkifli dari firma guaman NHA Advocates & Solicitors memohon penangguhan kerana salah seorang kakitangan firma guaman itu positif C0V1D.

Mahkamah telah menangguhkan perbicaraan yang sepatutnya berlangsung pada 25 November lepas selepas membenarkan permohonan peguambela yang mewakili defendan keempat, Sam Musyadzafar Samin, 43 dan defendan kelima, Razidah Ahmad Senusi, 42.

"Pada hari kedua perbicaraan nanti, pihak pembelaan akan menyambung pemeriksaan balas ke atas Siti Nordiana," kata Nurul Hafidzah yang dipetik daripada Astro Gempak.

Perbicaraan yang pada asalnya dibuat melalui aplikasi Zoom tersebut telah ditukar kepada pendengaran fizikal oleh mahkamah atas permohonan peguambela Sam Musyadzafar dan Razidah.

Pihak pembelaan secara konsisten menafikan dan terus menolak yang anak-anak guam telah memfitnah, seperti yang didakwa plaintif. Seperti yang dilaporkan media sebelum ini, mahkamah akan menyaksikan pihak pembelaan akan mengemukakan tujuh orang saksi.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: