12 January 2022

"DULU BELI MURAH... KALAU ISTERI TAHU BELI KASUT BERBELAS RIBU, NAHAS SAYA" - NABIL"Saya dah beli lama kasut ini sekitar empat tahun lepas, tak sangka sekarang harga dia dekat RM12,000. Saya tak tahu pun kasut yang saya pakai menjadi cakap-cakap orang dalam media sosial dan saya tiada niat nak menunjuk-nunjuk apa yang saya pakai.

"Kebetulan awak telefon baru saya tahu orang sibuk bercakap tentang kasut yang saya gayakan. Dah lama beli sebenarnya kasut berstatus 'Hypebeast' ini. Dulu beli murah je tiadalah sampai harga berbelas ribu.

"Kalau isteri tahu saya beli kasut sampai harga berbelas ribu, nahas saya (ketawa). Dia akan cakap, daipada habis duit beli kasut mahal baik habiskan duit beli tas tangan untuk dia. Inilah nasib seorang suami tapi yang penting saya memang tiada niat nak menunjuk-nunjuk kasut mahal atau apa sekalipun.

"Kebetulan kasut 'kena' dengan sut yang saya gayakan (malam itu), saya pun pakai sahaja," ujar pengacara Nabil Ahmad mengenai kasut yang digayakan olehnya di suku akhir Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) menjadi perhatian ramai, malah netizen pantas melakukan siasatan mencari harga kasut Air Jordan 1 Retro Chicago 2015 di pasaran dianggarkan berharga RM11,919.

Klik untuk gambar besarTiada niat untuk menunjuk-nunjuk barangan berjenama miliknya, Nabil berkata dia membeli kasut berkenaan empat tahun lalu dan tidak tahu harga pasaran kasut berkenaan.

Dalam pada itu, Nabil berkata, isterinya iaitu Nazirah Ayub, sering menasihatkan dirinya supaya berjimat cermat dalam berbelanja. Katanya lagi, dia juga tidak menyangka kasutnya itu menjadi bualan ramai netizen.

Sementara itu, Nabil menitipkan nasihat bahawa segala perhiasan yang pakai semua itu hanya sementara sahaja serta jangan taksub dengan jenama mewah.

"Nanti kita mati, semua kita tinggalkan. Isteri, anak-anak, kawan-kawan dan kasut barangan mewah. Semua ini sementara sahaja dan janganlah diagung-agungkan. Jumpa Allah nanti kita bawa iman dan amal untuk dihitung. Allah tak tengok kita pakai baju atau kasut jenama apa. Mungkin kedengaran klise orang dengar ini keluar dari bibir saya tapi itulah realiti sebenarnya," katanya.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: