22 April 2022

TUDUHAN MENCEDERAKAN & MEMUKUL BEKAS ISTERI - RADHI OAG MENGAKU TIDAK BERSALAHSemua sedia maklum mengenai penyanyi Radhi OAG yang telah ditahan polis atas pertuduhan mencederakan dan memukul bekas isterinya, Nur Shahira Ayu Zahiri, 27, Selasa lalu. Radhi bagaimnapun mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini, hari ini.


Radhi atau nama sebenarnya Muhammad Radhi Razali, 45, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Muhammad Iskandar Zainol. Tertuduh diwakili Haziq Aizuddin Subhi mengangguk faham dan mengaku tidak bersalah atas pertuduhan dibacakan terhadapnya.

Kelmarin, penyanyi itu ditahan polis selepas dipercayai memukul bekas isterinya di kawasan rumah lelaki itu di Kota Damansara, di sini. Kejadian dipercayai berlaku ketika mangsa mahu mengambil anak lelakinya daripada suspek di kawasan parkir rumah pada 2.29 petang.

Klik untuk gambar besarBagaimanapun, berlaku perselisihan faham kerana mangsa dikatakan enggan bergambar dengan suspek, sehingga artis itu didakwa marah dan memukul badan wanita berkenaan menyebabkannya lebam serta anggota badan sakit.

Untuk makluman, Radhi dan Ayu disahkan bercerai oleh Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari pada 16 Julai 2019 selepas penyanyi itu melafazkan talak kira-kira 4.20 pagi, 25 Mac 2019.

Pasangan itu yang mendirikan rumah tangga pada 14 April 2014 dikurniakan dua anak berusia enam dan tujuh tahun. Selepas bercerai, Ayu dan anaknya menetap bersama ibu bapanya di Kota Damansara.

         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: