06 May 2022

FIZI ALI DIKRITIK CEPAT 'MOVE ON' - EMPUNYA BADAN DEDAH HAMPIR DIBAWA KE HOSPITAL SAKIT JIWA"Ikutkan, kita nak tunggu berapa lama? Setahun, dua, tiga tahun macam itu (tak move on). Orang tak tahu apa kita rasa. Orang nampak dekat radio saya happy tapi dalam hati asyik fikir fasal anak. Sampai bila saya nak bersedih, tiap-tiap malam nak menangis. Jujurnya saya cakap, masa baru bercerai mak saya sampai nak bawa pergi hospital gila.


"Sebab saya bercakap sorang-sorang, bawa kereta cakap seorang, balik rumah menangis. Takkan orang nak nampak kita macam itu sampai bila-bila," demikianlah kata penyampai radio Suria FM Fizi Ali apabila dikritik cepat 'move on' selepas bercerai.

Ujar Fizi atau nama sebenarnya Mohd Hafizudin Alimudin, dia tidak mahu hidup dalam kesedihan selama bertahun-tahun. Tambahnya lagi, ibunya hampir membawa dia ke hospital sakit jiwa gara-gara keadaan mental yang teruk selepas berpisah.

Klik untuk gambar besarKata Fizi, dia pernah bercakap seorang diri ketika memandu kereta dan kerap menangis apabila pulang ke rumah kerana tidak dapat menerima kenyataan sudah berpisah dengan aktres Shakilla Khoriri.

Sebelum ini, Fizi mendedahkan dia sedang mengenali dengan seorang wanita namun hubungan tersebut masih di fasa berkawan. Bagaimanapun, kenyataan Fizi itu disalah erti sehingga menyebabkan netizen beranggapan penyampai radio tersebut mudah meneruskan kehidupan selepas berpisah.

Berkongsi mengenai sambutan Hari Raya Aidilfitri pula, Fizi memberitahu dia terpaksa berjauhan dengan anaknya iaitu Ameena Sofia yang kini bersama bekas isterinya. Cerita penyampai radio 34 tahun itu, dia langsung tidak membuat persiapan untuk beraya disebabkan mengenangkan nasib tidak bersama anak seperti tahun sebelum ini."Ameena beraya bersama ibunya dahulu... saya pun faham sebab dia pun masih kecil dan lebih memerlukan ibu. Saya beri peluang Ameena bersama ibunya. Ikutkan saya memang tak buat persiapan apa pun untuk raya. Masa Ramadan, saya sampai terlupa nak balik kampung, tak beli pun baju lagi dan saya janji nak beli baju untuk ibu pun lupa.

"Orang nampak macam okay tak ada masalah, tapi jauh di sudut hati memang sedih. Orang nampak saya happy tapi sebenarnya sakit dekat dalam. Macam mana pun, kehidupan perlu diteruskan," ujarnya.

Untuk makluman, Fizi mendirikan rumah tangga dengan Shakilla, 32, pada 18 Februari 2018 dan pasangan ini dikurniakan cahaya mata Ameena Sofia yang kini berusia tiga tahun. Pada Disember tahun lalu, Fizi memaklumkan dia dan Shakilla mengambil keputusan untuk berpisah selepas tiga tahun mendirikan rumah tangga.         ________________________


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: