02 August 2023

SEDIH TROFI KEMEK DEK JATUH - BELL NGASRI TERIMA BANTUAN BAIKI TAPI BIMBANG DIBAWA LARISemua sedia maklum dengan kemenangan pelakon dan pelawak Bell Ngasri yang memenangi Bintang Paling Popular dan juga Artis Komedi Terbaik di ABPBH 35.
Bagaimanapun, kata Bell yang terkenal dengan watak Barkoba itu, trofi anugerah utama yang dimenanginya kemek selepas tiga hari menjadi miliknya.

Kongsi Bell, kejadian berlaku apabila trofi tersebut terjatuh di atas jalan raya ketika dia dalam perjalanan ke radio Hot FM pada hari Isnin.

"Selepas diumumkan sebagai pemenang Bintang Paling Popular ABPBH 35, saya dikehendaki datang ke stesen radio Hot FM untuk sesi temu bual. Saya diminta datang ke konti pada jam 7.30 pagi, tetapi disebabkan terlewat, saya sampai sekitar jam 8.15 pagi.

"Memandangkan sudah terlambat, saya menunggang motosikal dalam keadaan 'menggelupur' kerana mahu cepat sampai. Telefon bimbit pula berdering-dering.

"Dalam keadaan kelam kabut itulah beg plastik yang saya letak trofi koyak dan jatuh atas jalan raya. Bukan sahaja trofi, hati saya juga calar dan remuk selepas melihat trofi kesayangan bengkok.

"Saya sebenarnya tak tahu pun yang trofi ini sepatutnya dibungkus dan disimpan di dalam kotak, sebelum dibawa ke sana sini seperti dilakukan pemenang terdahulu. Inilah pengalaman pertama saya," katanya.

Dalam pada itu, Bell berkata, ada pihak menawarkan bantuan untuk membaiki trofinya itu, namun bimbang jika trofi miliknya dibawa lari.

"Ramai secara sukarela nak bantu saya untuk membaiki trofi, tetapi saya tak berani nak hantar sebab takut trofi lesap dibawa lari. Sudahlah nak dapatkannya payah, makan berpuluh tahun lamanya," ujarnya.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: