14 September 2023

RAMAI BERCAKAP ISU VIDEO VIRAL - MAMAT EXIST ENGGAN LAYAN, BIARKAN SAJA"Saya tahu macam-macam orang cakap mengenai saya selepas tularnya video itu. Tapi, saya biarkan saja dan tak layan pun sebab saya berada dalam keadaan sihat serta tahu situasi sebenar ketika video itu dirakam.
"Itu video lama sebenarnya dan hanya tular baru-baru ini. Pada ketika itu (video dirakam), saya memang dalam keadaan tidak bersedia. Jadi, disebabkan itulah orang lihat saya lain dan nampak macam tak berapa sihat.

"Kalau saya komen bukan-bukan nanti, perkara ini akan jadi lebih besar. Jadi daripada saya terguris hati sendiri, lebih baik diam. Kalau teruk (komen) sekalipun, saya hanya biarkan saja sebab kadang-kadang apa dikatakan netizen itu hanyalah andaian mereka.

Demikian kata penyanyi Mamat Exists, 45, yang tidak terguris hati apabila dirinya masih dikaitkan 'kurang sihat' akibat barang terlarang oleh segelintir netizen susulan tular video memaparkan dia dalam keadaan kurus kering di sebuah restoran di Johor, baru-baru ini.

Mamat yang kini menetap di kampung halamannya di Johor, memberitahu, dia ada membaca komen netizen di media sosial baik yang positif mahupun negatif mengenai penampilan dirinya itu, namun mengambil pendekatan tidak menghiraukan semua komen berkenaan kerana lebih mengutamakan ketenangan diri.

Dalam pada itu, Mamat atau nama sebenarnya, Mohd Ali Kamarudin, meluahkan rasa syukur apabila keadaan kesihatannya baik-baik saja dan tidaklah teruk sangat sebagaimana dalam video tular berkenaan.

"Sebenarnya kadang-kadang saja akan datang sakit. Mungkin dalam tiga bulan hanya sekali, tapi biasalah dengan faktor umur begini. Sakit pun yang biasa-biasa macam demam dan bukanlah penyakit misteri.

"Saya juga makan seperti biasa, cuma kadang-kadang yang tak makan sebab tak ada selera. Maklumlah, saya duduk seorang, jadi makan memang tak ikut masa, hanya kalau lapar baru makan," ujarnya.

Untuk makluman, Mamat mula mencipta nama bersama Exists pada 1991 dan di era kegemilangan itu dia berhadapan ujian besar apabila terbabit dengan dadah serta pernah mendapatkan rawatan selama beberapa tahun di pusat pemulihan.

Mengenai kehidupan peribadi pula, Mamat pernah mendirikan rumah tangga dengan bekas isterinya, Marshila Mustapa Kamal pada 2001 dan dikurniakan tiga cahaya mata iaitu Aleeya Mysara, Mohd Eiki dan Dylea Mysara.

         ________________________

JOM LAWAT FACEBOOK TERBARU KAMI :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: