13 May 2024

26 APRIL LALU - EWAL SELAMAT BERGELAR SUAMITahniah diucapkan buat penyanyi kumpulan Kristal iaitu Ewal Ismail yang kini sudah pun selamat bergelar suami kepada pilihan hatinya yang hanya ingin dikenali sebagai Nelly, pada 26 April lalu.
Jelas Ewal atau nama sebenarnya, Ikhwal Hafiz Ismail, 32, mereka hanya mengadakan majlis akad nikah terlebih dahulu bagi menghalalkan hubungan sebagai pasangan suami isteri.

"Akad nikah berlangsung pada 26 April lalu di Shah Alam dan selepas itu kami buat makan-makan di rumah untuk keluarga sahaja.

"Manakala majlis kenduri dan resepsi pada Ogos nanti. Insya Allah... kami akan jemput rakan-rakan nanti," jelasnya.

Difahamkan, perkenalan Ewal dengan Nelly, 24, bermula tahun lalu apabila bekas peserta Akademi Fantasia 2014 (AF2014) itu menjayakan persembahan Madani Fest di Shah Alam.

"Nelly salah seorang 'admin' yang jaga 'live update' untuk Instagram konsert ini. Dari situ mula kenal. Saya kerap berhubung dengannya minta gambar profil Kristal untuk dijadikan poster. Itulah permulaan hubungan kami.

"Melihat adanya keserasian, kami akhirnya buat keputusan bertunang pada 4 Februari lalu," kata Ewal yang turut memberitahu, perasaannya bercampur baur apabila bergelar suami sekarang.

"Lain juga rasanya. Apapun saya bersyukur dapat melalui fasa yang terindah dalam hidup. Saya juga masih tinggal dengan ibu dan tiada perancangan untuk pindah keluar tinggal sendiri," ujarnya.

Terdahulu, Ewal pernah bertunang dengan Adda atau nama sebenarnya, Nur Syuhada Baharuddin, 36, yang ketika itu berstatus ibu tunggal dua anak pada 10 September 2022.

Pertunangan mereka bagaimanapun terputus di tengah jalan dan mereka kini kekal berkawan baik serta menerima hakikat tiada jodoh.

Apatah lagi Kristal turut dianggotai oleh abang dan adik Adda iaitu Rody dan Acap.

         ________________________

JOM LAWAT YOUTUBE KAMI (MYPAPARAZZI) :
KLIK DI SINI..!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: