21 June 2012

JULIANA EVANS BERCUTI LEPAS 'RINDU'


Akhirnya 'rindu' pelakon Juliana Evans pada bidang lakonan dan mungkin juga 'si dia' yang berhidung mancung terubat jua.

Juliana akan bercuti sehingga selepas Aidilfitri setelah melanjutkan pelajaran ke peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Perfileman, Video dan Media di Universiti Western Michigan, Amerika Syarikat.

Difahamkan, sepanjang percutian tersebut, ia akan diisi pelbagai aktiviti antaranya ialah promosi filem Mael Lambong serta menjalani penggambaran filem terbaru Dampak. Dalam hal ini, pastinya insan yang paling gembira ialah Zizan Raja Lawak kerana dapat 'bersama' kembali dengan buah hatinya mempromosikan Mael Lambong.

Seterusnya, Juliana ketika ditanya mengenai kehidupan di Amerika berkata, kehidupan baru di AS banyak mengajarnya cara menguruskan diri dengan lebih teratur secara sendirian. Meskipun pada minggu pertama ibu dan adiknya ada bersama untuk menguruskan hal-hal universiti dan tempat tinggal, namun selepas itu dia terpaksa belajar berdikari.Tambah pelakon kacukan Melayu Inggeris itu, dia bercadang berpindah ke San Francisco untuk mendapatkan kerja selepas tamat pengajian nanti. Bagaimanapun, beliau mengakui bahawa bukan mudah untuk seseorang itu menyertai bidang lakonan di Amerika atau Hollywood khususnya kerana terlalu banyak halangan yang harus dilalui.

No comments: