28 May 2015

DIFITNAH BAKAL BERCERAI - SITI NURHALIZA LUAH RASA KESALMenerusi foto repost daripada Instagram kakak iparnya Rozi, Datuk Siti Nurhaliza telah meluahkan rasa terkilan beliau dengan sikap sesetengah pihak yang sanggup memfitnah beliau demi mendapat perhatian ramai.

"Ya Allah, hanya Dikau yang Maha Besar lagi Maha Berkuasa. Dikau berilah hukuman sebaik baiknya buat pemfitnah yang menyebarkan fitnah ini. Semoga mereka kembali ke jalan yang benar. Amin Ya Rabb," demikianlah luahan Datuk Siti Nurhaliza apabila dia difitnah bakal bercerai dengan suaminya, Dato’ Khalid Mohd Jiwa. .

Klik gambar untuk size besar
Manakala bagi pihak Rozi, pada mulanya dia tidak mengendahkan perkara tersebut namun apabila berita palsu itu mula tersebar secara pantas di sosial media, ia dalam masa yang sama turut membuatkan nama Siti tercalar dengan fitnah yang tersebar itu.

"Saya dah terima ni beberapa hari lalu tetapi saya buat tak endah sebab berasa sangat-sangat kasihan malah hairan dengan keupayaan, kesediaan orang yang buat tajuk, buat cerita, buat fitnah, dan disebar-sebar lagi, dan kemudian jadi bahan sebaran tanpa putus," jelasnya di laman IGnya.

Kami berharap Datuk Siti tabah menghadapi dugaan ini.

Foto kredit: IG Datuk Siti Nurhaliza         ________________________
No comments: