01 July 2015

SUAMI SAYA IDAM ANAK PEREMPUAN - HANEZ SURAYAHanez atau nama sebenarnya Hanez Suraya Abdul Aziz, 30, memberitahu bahawa suaminya, Romie Razin Adilha Abd Rais teringin untuk menimang cahaya mata perempuan memandangkan sudah mempunyai dua anak lelaki hasil perkahwinan terdahulu.

"Jika diizinkan suami mengidam untuk dapat anak perempuan kerana sudah ada dua anak lelaki tetapi dia tidaklah sampai terlalu mengharap.

"Saya sendiri pun kalau boleh hendak anak perempuan tetapi itu semua kuasa Allah," ujar Hanez dipetik sebagai berkata.

Klik gambar untuk size besar
Untuk makluman, Hanez kini sedang hamil tiga bulan dan dijangka bersalin pada Januari tahun hadapan.

Dalam pada itu, Hanez bersyukur kerana tiga bulan pertama kehamilannya dia tidak mengalami alahan teruk seperti mana kebanyakkan wanita lain.

Bagaimanapun kata Hanez, sejak mengandung dia berasa loya terhadap bau-bauan seperti minyak wangi dan masakan.

"Alahan tiada tetapi tidak boleh bau wangi saya rasa hendak muntah termasuklah bau makanan tetapi Alhamdulillah saya sudah lepas tahap tiga bulan pertama," jelasnya.

Mengenai persiapan Aidilfitri, Hanez berkata pada tahun ini dia akan lebih tertumpu kepada suami dan anak-anak tirinya memandangkan dia kini sedang berbadan dua.

"Hendak tempah baju pun tidak seronok kerana sedang mengandung dan bimbang baju tidak muat nanti. Tapi apa pun suami dan anak-anak diutamakan untuk hari raya tahun ini.

"Sebagai seorang wanita yang kali pertama menyambut Aidilfitri buat pertama kali sebagai isteri, ibu dan hamil sudah tentu saya teruja dan berharap ia akan meninggalkan kenangan manis buat kami sekeluarga," katanya.

Sumber: mStar         ________________________
No comments: