01 August 2015

SUDAH TEMUI JODOH - ABBY ABADI UMUM TARIKH KAHWINNYABaru-baru ini, Abby Abadi memaklumkan bahawa dirinya bakal menamatkan zaman jandanya pada 14 Ogos ini dengan seorang Lelaki yang dikenali sebagai Jai Ezzany.

Berita gembira ini dikongsikan oleh Abby menerusi akaun Instagramnya.

Sebelum ini Abby pernah dikaitkan mempunyai hubungan cinta dengan seorang ustaz yang bergelar Ustaz Khairul Azli. Nampak gayanya tiada jodoh antara mereka berdua.

Klik gambar untuk size besar
Apa yang menariknya, Abby sempat berkongsi sedikit sebanyak tentang perkenalannya dengan Jai. Mereka telah berkenalan sejak tahun 2013 namun hanya mula rapat pada Disember 2014 selepas berurusan atas urusan kerja.

"#WalimatulUrus #JaiAbby. Alhamdullillah. #14August2015 akan menjadi kenangan terindah buat kami. Buat Sy & En @jaiezzany. Kenal dari 2013, tp tak perasan sangat. December 2014 berhubung semula atas urusan kerja. Terus berhubung baik sehinggalah akhirnya 'jodoh' datang tak terduga. Panjang nak cerita..

"Apapun, kami ambil keputusan utk mempercepatkan 'kerja baik' ini agar sentiasa berada di bawah keredhaan ALLAH & tidak terlibat dgn perkara2 yg tidak diingini. Beberapa minggu je lagi ni… Syukur ALLAH permudahkan segala perancangan kami. Terima Kasih ALLAH atas jodoh ini. Doakan ini akan jadi 'perkahwinan' yg terakhir buat kami..."Kami umumkan utk pengetahuan semua, Agar tiada cerita2 yg direka. InshaALLAH, Cuma tak termampu rasanya nk jemput semua disini hehe.. Kad kahwinpun kalau tempah tak sempat siap, jadi begini jelah jemputnya huhu.... Ampun Maaf dipinta ye. Yg mengenali, yg dekat, Sahabat2... Tunggu Sy msg nanti k. Simpan date ni dulu…

"Majlis pernikahan akan berlangsung pada 14hb August nanti di sebuah Masjid di Keramat. Makan2 'Kasih Sayang' akan di buat pada 16hb August pulak, inshaALLAH. Sekali dgn Makan2 bersama Keluarga UMAIMA ye. Temanya pun 'Peach' ikut warna tema UMAIMA hehe... Persiapan disaat2 akhir... Memang menyesakkan dada...

"Nak mohon bantuan info utk Dewan, Pakej Perkahwinan, Baju, Make up, doorgift, semualah... Tolong Sy please... Hanya ALLAH dpt membalasnya," ujar Abby panjang lebar.

Tahniah diucapkan dan semoga jodoh ini adalah yang terbaik dan yang terakhir buat Abby Abadi.         ________________________
No comments: