09 October 2015

"CAKAP SALAH, TAK CAKAP PUN SALAH" - CHEF WAN



Siapa yang tidak mengenali Datuk Redzuawan Ismail atau lebih dikenali sebagai Chef Wan, 57, yang bukan sahaja pakar dalam bidang masakan malah sangat lantang di laman sosial.

Pernah beberapa kali terpalit dengan beberapa kontroversi namun ia tidak pernah menjadi penghalang buat Chef Wan.

Semalam Chef Wan telah memuat naik gambar makanan berupa pasta. Apa yang menarik perhatian kami ialah teguran beliau melalui kapsyen gambar terbabit.





Gambar yang dimuat naik oleh Chef Wan ini mendapat perhatian ramai malah sangat bersetuju dengan apa yang diperkatakannya.

"Main course was pasta with tomato, clams and fresh Basil naturally semua nya Halal incase ada yg tak tahu apa Clams tu pi google dahulu.

"Lagi satu sifat suka tanya 2 hotel i duduk satu mlm berapa ni these days u go to the website hotel itu dah boleh tengok all the room rates.Its all there.



"Nanti lebih2 cerita pasal harga pulak ada yg try to judge me by saying " I am showing off pulak" i have seen it before several times and i have deleted and block those people.

"Its terrible cakap salah tak cakap pun salah. At times jika org tu ada depan saya la rasa nya tak tampar saja mulut dia tu sekali for being so stupid making such remark yg saya ni suka menunjuk nunjuk.

"Ada yg sanggup tambah "Ala bukan u seorang travel aja tahu semua itu" Eh nak meroyan apa hal. Perangai PHD manusia ini tak habis2..so i blocked them semua.

"This is a place where we shared our travel and daily journey.Bring a TV host this is my job. If your eyes suddenly become green then its not my problem. Its your problem. All u need to do is unfriend me.

"Daripada sakit jantung mampus cepat esok dan dosa asyik mengata kan orang tak sudah bail la get out of here.

"People are just sometime so stupid and forget that once u put yr comments here the whole world is reading it and baik or buruk does reflect your true intention and character.

"If u cant hold your lidah then dont follow. Please get a life for yourself and learn to be happy and respectful of others instead of constantly ber buruk sangka.

"Sikap kita tu kena ubah apa tah lagi perangai PHD to others. No doubt tak berkudis comments itu but kita tak nak org lain juga terpengaruhi dgn sikap yg its ok to judge or ask things that menyakit kan hati org lain.

"Dah penyakit tu ada pada diri kita biar kita mati dgn nya. Jangan di merebak kan wabak PHD itu. Thank god saya ni jenis boleh bersuara lantang and say that infront of yr faces. If u are not happy its not my problem," tulis Chef Wan di laman IGnya.



         ________________________




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...