20 October 2015

"KAMI YANG AKAN URUS AKAUNNYA" - KAKAK ZAMANIKerana kurang percaya akan syarikat pengurusan Johan Aziz Production yang telah menguruskan Zamani selama 22 tahun, akhirnya keluarga Zamani mengambil keputusan untuk menguruskan kewangan artis itu sendiri.

Klik gambar untuk size besar
Menurut kakak penyanyi itu, Zuraidah Ibrahim, syarat tersebut diberikan selepas Zamani, 43, berkeras mahu syarikat berkenaan terus menguruskan kerjayanya.

"Kalau diikutkan saya tidak setuju kerjaya dia diuruskan oleh pengurusan lamanya kerana sebelum ini banyak masalah timbul, namun saya hormati keputusan Zamani untuk menggunakan khidmat mereka lagi.

"Oleh itu kami ada sediakan perjanjian bertulis dan meletakkan beberapa syarat kepada pengurusannya terutama berkaitan akaun Zamani yang perlu diuruskan sepenuhnya oleh keluarga," kata Zuraidah dketika ditemui media pada sidang media yang diadakan di Rumah Pengasih.

Dia diminta mengulas tentang perancangan kerjaya Zamani selepas keluar dari pusat pemulihan Rumah Pengasih.

Tambah Zuraidah, dia memberi kepercayaan tersebut selepas Zamani berusaha meyakinkan keluarga untuk berada bawah pengurusan lamanya."Saya ingin pengurusan baru untuk kehidupan baru dia, tapi selepas dia meyakinkan saya untuk bersama dengan pengurusan lama, saya tidak boleh menghalang kehendak dia.

"Tapi kami mahu satu perjanjian yang jelas dan meminta pihak pengurusan menyerahkan hal berkaitan kewangan kepada keluarga terdekat sahaja. Hal-hal lain iaitu tentang persembahan nyanyian mereka yang akan uruskan," ujarnya.

Dalam pada itu, abang penyanyi itu Zulfazli berkata, keluarga mereka sentiasa menyokong apa juga tindakan yang dilakukan oleh Zamani.Katanya, mereka akan sentiasa memantau perkembangan mengenai pemulihan Zamani selepas dia mengambil keputusan untuk keluar dari Rumah Pengasih.

Kami sekeluarga tidak pernah menghalang untuk dia keluar dari Rumah Pengasih dan gunakan khidmat pengurusan lama. Kami sentiasa sokong dan mahu melihat perkembangan pemulihan dia depan mata kami sendiri.

"Kami mahu terlibat dengan kerjaya dia kerana kami lebih rapat dengan dia. Kalau dulu orang tanya saya apa perkembangan Zamani, saya sendiri tidak tahu nak jawab sebab saya sendiri tidak tahu," tuturnya.

Sementara itu, pengurusnya Johan berjanji untuk menjaga kepercayaan dan tanggungjawab yang diberikan kepada pihak mereka bagi memastikan kerjaya Zamani berada di tempat yang betul.

"Saya akui ada kesilapan-kesilapan lama yang membuatkan keluarga mereka kurang percaya, namun kita berusaha berubah dan memikul tanggungjawab untuk meletakkan Zamani pada jalan yang betul.

"Saya akan sentiasa mengambil pendapat keluarga terlebih dahulu jika apa-apa yang berlaku kepada Zamani," jelasnya.


Sumber: mStar         ________________________
No comments: