07 October 2015

"SAYA BERSYUKUR TERSENARAI ANTARA 500 MUSLIM BERPENGARUH" - SITI NURHALIZABaru-baru ini, Datuk Siti Nurhaliza telah menjadi artis wanita pertama dipilih antara 500 Muslim paling berpengaruh di dunia untuk tahun 2016.

Siti yang hanya mengetahui perkara itu apabila berita itu dimuat naik dalam laman Instagram oleh peminatnya, berasa bersyukur dan menganggap perkara tersebut sebagai hadiah paling bermakna dalam hidupnya.

Selain Siti, Hafiz Hamidun turut disenaraikan dalam buku 'The World's 500 Most Influential Muslim edisi 2016', yang menyenaraikan 500 orang paling berpengaruh dalam dunia Islam.

Mereka yang disenaraikan dikelaskan dalam pelbagai sektor, termasuk ilmiah, politik, pentadbiran hal ehwal agama, pendakwah dan panduan rohani, kebajikan dan pembangunan, isu sosial, perniagaan, sains dan teknologi, seni dan budaya, qari dan qariah, media, selebriti serta bintang sukan.

"Kalau nak dibandingkan Siti dengan mereka yang tersenarai itu, memang diri ini amat kecil. Tetapi Alhamdulillah, apa yang Siti perjuangkan dan buat selama ini orang nampak walaupun ia tidaklah sebesar mana.

"Ia suntikan semangat untuk saya terus berjuang dan paling penting ialah istiqamah dalam apa sahaja yang dilakukan.

"Terkejut juga apabila dapat tahu perkara ini. Ia juga menjadi hadiah paling bermakna dalam hidup. Tak silap saya, nama ini dipilih kerana kerja kebajikan dan pengaruh saya untuk memberikan teladan yang baik kepada orang lain khususnya buat masyarakat Islam," ujar Siti dipetik sebagai berkata.


Sumber: BH         ________________________
No comments: