10 December 2015

UCAPAN 'BERBUNGA' - WAAHHH... SWEETNYA SUAMI ABBY ABADISemperna ulang tahun kelahiran isterinya, Abby Abadi yang ke-39 pada 1 Disember lalu, Muhammad Faizal Zakaria (Jai Ezzany) menerusi Instagramnya telah memuat naik sekeping gambar Abby yang sedang tersenyum manja sambil meletakkan dagu dibahunya serta berkongsi ucapan 'berbunga'.

"Isteri ku tersayang Abby Abadi sempena hari istimewa sayang, saya ingin mengucapkan Selamat menyambut ulang tahun...ketahuilah tiada yang lebih bahagia selain memiliki kasih sayang dari mu.

"InsyaAllah perkahwinan ini mendapat rahmat Allah dan kekal hingga ke syurga. Akan ku berikan sepenuh kasih sayang untuk mu, bersama-sama kita mengejar akhirat untuk kebahagian kita didunia dan akhirat nanti.

"Masih ku ingat setahun lalu, saat ulangtahun sayang kita di Kuala Kangsar....terlewat sedikit untuk aku ucapkan ulangtahun untuk sayang...tapi ketahuilah tarikh 1 Disember telah aku simpan sejak dari awal kita kenal....tidak pernah ku lupa tarikh itu walaupun kita terpisah oleh waktu untuk seketika."Namun sekarang tidak lagi, hari bahagia mu...kita telah mempunyai ikatan sah sebagai suami isteri...thanks sayang menerima saya sebagai suami sayang.

"Ya Allah aku bersyukur kepada Mu yang telah memanjangkan jodohku bersama isteri ku sehingga ke saat ini.

"Ya Allah kekalkanlah nikmat Mu ini ke atas kami dan jadikanlah kami berdua suami isteri dunia dan di akhirat," tulis Jai di laman IGnya.Menerusi luahan tersebut jelas menunjukkan betapa dalamnya kasih sayang Jai terhadap Abby.

Ruangan komen pada gambar itu turut dipenuhi ucapan pengikut Instagram pasangan ini yang rata-ratanya mendoakan kebahagian mereka sekeluarga.

Untuk rekod, Abby dan Jai selamat bergelar suami isteri pada 14 Ogos lalu.         ________________________
No comments: