03 February 2016

SEJAK BERHIJAB - SARA ALI MULA 'LUPA' DUNIA LAKONANBukan mudah untuk melepaskan apa yang sudah kita ceburi. Tambah-tambah bila diri sudah popular sebagai artis dan sering menjadi sebutan peminat.

Namun bagi Sara Ali, dia kini semakin kurang minat untuk berlakon setelah mendapat hidayah Allah SWT mengenakan hijab. Entah kenapa, secara tiba-tiba jiwanya seolah hilang selera untuk terus berkecimpung dalam dunia lakonan yang penuh glamor itu.

"Sejak mendapat hidayah, jiwa untuk berlakon hilang serta merta, sudah rasa tidak mahu berlakon lagi," ujarnya.

Antara sebab lain hatinya tawar ialah karakter yang diberikan padanya sentiasa berulang hingga menyebabkan dia kini kurang berminat.

Untuk info, Sara Ali sebenarnya mengenakan hijab sudah sekian lama tetapi belum ada masa yang sesuai untuk mengetengahkannya. Bagaimanapun, beberapa hari sebelum menjengah ke tahun 2016, dia akhinya sudah yakin dan nekad untuk terus kekal bertudung sepenuhnya."Kalau sudah pakai tudung ianya seperti menjaga maruah kita sendiri. Benda tersebut sangat berharga dan wajib untuk kita ikut.

"Sebelum ini ada yang komen mengenai pemakaian tudung semua itu saya malas nak layan sebab ini semua ketentuan daripada Allah," tambahnya dipetik sebagai berkata.

Terkini, Sara Ali sibuk mengembangkan bisnesnya untuk membantu usahawan-usahawan Melayu dalam penjualan tudung.
Sumber: RK         ________________________
No comments: