22 September 2016

KEHIDUPAN FARAH LEE SELEPAS BERCERAI DENGAN ALLY ISKANDAR



"Sekeping omma membawa diri," demikian kata Farah Lee atau nama sebenarnya Nurfarahin Romli di FBnya mengenai kehidupannya selepas bercerai talak satu dengan personaliti TV3, Ally Iskandar pada 17 Ogos lalu.

Sejak bercerai, Farah yang mempunyai seorang anak perempuan bernama Maream Esabel hasil perkahwinannya dengan Ally itu sering memuatnaik luahannya di FBnya.





Antara luahan terbaru Farah Lee:

Aku eja setiap huruf
Setiap huruf itu menyembuh
Basah hati, basahlah pipi
Hairan
Banyaknya sayang dari asing yang datang
Rupanya nak sayang tak perlu mengenali
Hanya perlu hati yang suci

Salah magnet, menolak
Betul susun, menarik
Tapi yang Berkuasa itu Tuhan
Dia yang menolak
Dia yang menarik
Sebab yang memegang yang merah di dalam
Itu Tuhan

Setiap dahan yang dipatahkan
Pasti tumbuh semula yang cantik
Kadang masih tumbuh di sama
Kadang pula tumbuh di baru
Tapi pasti ianya lebih cantik
Sembuh

Huruf tadi aku dah eja
Maka aku tulis pula huruf yang baru
Untuk kau yang sayang
Moga kau juga di sayang Tuhan
Kerana hebat kau mendoakan

F.L.




Lagi luahannya:

Reading my fav book for countless times, and today, by the pool

Stay blessed everyone. Kita je yang dapat tentukan kita nak happy ke tak nak. Tak boleh salahkan orang, sebab kita dan Allah je yang mampu kawal hati kita. Doa kena banyak.

I received tons of PMs DMs and emails, ramai yang sedang melalui dan berkongsi saat-saat sukar dalam hidup. Saya belum sempat reply semua. InshaAllah one by one ya..

Tapi here in bulk, for those who is in misery, ingat macam ni je, life is short and so dunya is temporary. Don't grieve over things so bad, sometimes we have to let go to give space for a better thing to get in. Maybe the same thing but in a better form, or just an other better thing.

Does not mean no more effort, effort is effort. But at the same time, be content of what we have. Dengan bersyukur Allah akan bagi lebih lagi.

Janji Allah pasti, be happy


Sumber: Farah Lee FB


         ________________________





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...