23 January 2017

BERIMEJ BARU - AWEERA MASIH BERJIWA 'ROCK'Semua mengetahui bahawa Aweera sebelum ini sinonim dengan imej rambut panjang dan kerinting, terkini beliau tampil dengan imej baru iaitu berambut pendek.

Aweera atau nama penuhnya Nasharul Aweera Noriyissham, 26, yang telah sekian lama berambut panjang dan kerinting itu menjelaskan tindakannya memotong rambut pendek baru-baru ini bukan bererti dia tidak lagi berjiwa 'rock'.

Beliau sebaliknya berkata, keputusannya itu dibuat kerana ingin melakukan pembaharuan dari segi imej memandangkan sudah terlalu lama menyimpan rambut panjang sebelum ini.

Klik untuk gambar besar
"Dari sejak awal kemunculan rambut saya sama sahaja iaitu panjang dan kerinting, jadi tahun ini apa salahnya saya buat pembaharuan dari segi imej agar lebih segar.

"Label muzik rock dan berambut panjang itu orang yang buat tetapi pada saya tidak kira pendek atau panjang itu bukan ukuran jiwa 'rock' tetapi ia hanya sekadar imej," jelasnya.

Dalam pada itu, Aweera mengakui sebelum bertindak memotong rambutnya dia terlebih dahulu meminta pandangan rakan-rakannya sama ada imej berkenaan sesuai dengannya atau pun tidak.

Katanya, ada di antara mereka yang tidak bersetuju dengan keputusannya itu namun tetap nekad untuk menukar stail rambutnya."Ada yang sokong dan ada juga minta saya kekalkan imej rambut panjang dan kerinting yang sudah sinonim dengan diri saya.

"Tetapi saya nekad potong kerana jika saya sudah bosan dengan imej ini saya masih boleh kembali simpan rambut saya," ujarnya dipetik sebagai berkata.

Dalam perkembangan lain, Aweera berkata, dia kini sedang dalam persiapan untuk melancarkan single terbaharunya yang berjudul 'Wanita Cinta Teragung'. Kata Aweera, lagu berkenaan adalah hasil ciptaan sepenuhnya dan berharap peminat akan menyukai karyanya itu.

"Sejajar dengan imej baharu ini saya juga bakal melancarkan single terbaharu dalam masa terdekat ini. Insya-Allah, tahun ini juga saya ingin benar-benar fokus kepada karier nyanyian berbekalkan dengan semangat tahun baharu," katanya.


Sumber: mStar
Foto: Instagram Aweera         ________________________

No comments: