29 April 2017

"SAYA BELUM TERIMA SURAT SAMAN" - ZIELA JALILEnggan mengulas lanjut isu disaman RM10 juta daripada penulis novel 7 Hari Mencintaiku iaitu Siti Rosmizah Semail, penerbit Datuk Ziela Jalil menyerahkan segala urusan kepada peguamnya memandangkan ia kini menjadi kes mahkamah.

Dalam masa sama, Ziela mmeberitahu bahawa beliau masih belum menerima surat saman tersebut.

"Saya mendapat nasihat daripada peguam untuk tidak memberikan sebarang komen dan maklum balas. Jadi tunggu saja perkembangan kes ini.

Klik untuk gambar besar
"Lagi pun saya masih belum menerima surat saman daripada pihak Siti Rosmizah. Selepas itu baru kita boleh lihat proses seterusnya," jelasnya.

Semalam penulis novel yang juga penerbit bersama drama 7 Hari Mencintaiku yang ditayangkan di slot Akasia di TV3 tahun lalu itu memfailkan saman fitnah di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Dalam tuntutan itu, Siti Rosmizah mendakwa Ziela mengaibkan dan menjatuhkan reputasinya.

Berdasarkan penyata tuntutan, Siti Rosmizah sebagai plaintif mendakwa pada 9 Februari dan 10 April lalu, Ziela sebagai defendan memuat naik, menyiarkan, menyebarkan dan menghebahkan kenyataan fitnah di laman sosial Instagram miliknya.

Selaku plantif, Siti Rosmizah menuntut injunksi bagi menghalang Ziela daripada mengeluarkan kenyataan fitnah terhadapnya daripada sebarang medium, selain ganti rugi khas, am, teladan, faedah dan kos.


www.myartis.com / Sumber: Harian Metro
         ________________________

No comments: