29 May 2018

MAHU NAIK PELAMIN LAGI - FAZLEY AKUI DULU PENUH 'AIR MATA'


"Mungkin kami tak ingat kerana terlalu banyak kisah pilu, tekanan, ketakutan dan halangan demi halangan untuk kami bersanding.

"Dari hari pernikahan sehinggalah hari persandingan kami, penuh dengan titisan air mata keperitan dan kepedihan di sebalik usaha kami untuk membina masjid berlandaskan cinta sejati," kata penyanyi dan chef selebriti Datuk Fazley Yaakob.

Beliau meluahkan hasrat kepada isterinya, Datin Azrene Soraya Abdul Aziz untuk bersanding kembali selepas 13 tahun mendirikan rumah tangga.

Fazley, 40, berkata, ia berikutan terlalu banyak kisah pilu dan menyedihkan yang terjadi ketika usaha mereka untuk membina masjid tidak lama dulu itu.

Klik untuk gambar besar


Untuk pengetahuan, Fazley dan Azrene berkahwin pada 2007 dan perkahwinan itu penuh kontroversi apabila ibu Azreen iaitu Datin Seri Rosmah Mansor tidak merestuinya.

Azrena adalah anak Rosmah, hasil perkahwinan dengan suami terdahulu iaitu Abdul Aziz Nong Chik.

Tutur Fazley, dia mahu persandingan kali ini lebih bebas dan dia boleh menjemput rakan-rakan yang tidak diboleh dijemput ketika itu."Saya berseloroh dengan adik sayang saya, saya tanya dia Adik, jom kita bersanding semula nak? Supaya kali ni kita bebas bersanding dan bolehlah jemput semula semua orang yang tak dapat hadir satu ketika dahulu.

"Tak ada lagi tetamu yang ditoreh kereta kerana menghadiri majlis kita, tidak ada lagi rakan-rakan media yang takut untuk hadir ke majlis kita," tulisnya.

Hasil perkahwinan, Fazley dan Azrene dikurniakan empat cahaya mata iaitu Ahmad Fariedz Shah, 9, Ahmad Fieradz Shah, 8, Ahmad Firudz Shah, 6 dan Alayna Selma yang kini berusia tujuh bulan.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: