22 May 2018

PERMOHONAN BEKAS SUAMI SERINA DITOLAK MAHKAMAH


Pada Isnin lalu, permohonan untuk mengeluarkan notis tunjuk sebab terhadap Serina Redzuawan atas pelanggaran perintah persetujuan bersama yang dibuat bekas suami, Gavin Edward O'Luanaigh itu telah ditolak Mahkamah Tinggi.

Hakim Syarie, Salehan Yatim yang mendengar kes itu turut meminta Gavin selaku plaintif memfailkan semula permohonan berkenaan.

Sementara itu, Peguam Datuk Zainul Rijal Abu Bakar yang mewakili plaintif memberitahu permohonan tersebut ditolak mahkamah tanpa membacakan alasan penolakkan tersebut.

"Permohonan tersebut ditolak dan hakim mengarahkan untuk memfailkan semula kes ini. Ia disebabkan kes sebelum ini didengar oleh hakim lain.

"Saya perlu meneliti terlebih dahulu alasan sebab ia tidak dibacakan sekali," katanya ketika ditemui media selepas prosiding selesai.

Klik untuk gambar besar


Serina dan Gavin yang bercerai pada 27 Julai tahun lalu itu dikurniakan dua cahaya mata iaitu Tristan Tareef dan Issabella Safiyya.

Pada 24 April lalu, Gavin atau nama Islamnya, Salahudin Ghafar, 41, memfailkan notis tunjuk sebab terhadap selebriti itu selepas dia didakwa melanggar perintah persetujuan bersama yang ditandatangani mereka pada 27 Julai tahun lalu.

Gavin memfailkan notis tunjuk sebab itu selepas mendakwa Serina membenarkan kedua-dua anak mereka, Tristan Tareef dan Issabella Safiyya, masing-masing berusia 7 dan 6 tahun bermalam dengan bapanya, Datuk Redzuawan Ismail atau dikenali Cef Wan.

Serina turut didakwa memburukkannya di media sosial. Perintah persetujuan bersama itu ditandatangani Gavin dan Serina selepas kedua-duanya bersetuju untuk bercerai.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: