20 June 2018

ELIZAD TEGAS JANGAN PEGANG PERUTNYA


Tindakan segelintir tetamu yang sering bertanya soalan berkaitan cahaya mata ketika sedang sibuk meraikan Aidilfitri telah membuatkan pelakon Siti Elizad berang.

Elizad atau Siti Elizad Mohamad Sharifuddin, 34, menyifatkan soalan itu sebagai sensitif dan tidak menghormati perasaan orang lain.

"Kepada makcik-makcik bawang, yang kepochi (kepoh) masa beraya, ini aku nak cakap sikit bagi lekat dekat kepala. Soalan di hari raya, bila nak ada anak? Bila nak buat anak? Tak ikhtiar ke? Cara tak betul ke?

"Mari sini aku nak cakap aku ni manusia biasa, jadi tiada jawapan untuk semua itu," tulisnya di Twitter dan Instagram miliknya pada Selasa.

Untuk makluman, Elizad mendirikan rumah tangga dengan duda dua anak, Shamsul Baharin Rahman, 46, pada 11 Januari 2015.

Klik untuk gambar besar


Lebih menjengkel lagi kata Elizad, pertanyaan tersebut diikuti dengan tindakan memegang dan mengusap perutnya.

Pelakon drama 'Teman Lelaki Upahan' itu berkata, pertanyaan tersebut juga menjejaskan emosinya untuk beraya.

"Sekarang aku faham macam mana budak-budak bujang yang belum ada jodoh, kau sibuk tanya bila nak kahwin? Aku yang sudah kahwin belum ada anak orang sibuk tanya bila nak ada anak?

"Pegang-pegang perut aku sambil cakap belum ada isi ke dalam? Menunjukkan betapa ceteknya didikan kau, kau rasa seronok ke melawak tentang benda tu semua?" ujarnya.Elizad mengingatkan agar orang ramai tidak lagi bertanya tentang itu kerana ia bukanlah satu gurauan dan berharap orang ramai lebih mengambil kira perasaan orang lain.

Tambahnya, sebagai seorang manusia biasa, dia sendiri tidak mengetahui rezeki dan jalan hidup yang sudah disusun untuknya.

Malah, dia juga mempunyai harapan untuk dikurniakan cahaya mata seperti mana pasangan suami isteri lain.

"Berhenti bertanya soalan begitu. Kalau tiada soalan nak tanya atau tidak reti bergurau lebih baik diam. Belajarlah menghormati perasaan orang sebab itu aku ni jenis tidak lama beraya dekat rumah orang," katanya.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: