12 June 2018

"NAFKAH TAK BAGI, TAKKAN PERSIAPAN RAYA PUN TAK" - ELLY MAZLEIN


Menjelang hari raya Aidilfitri tidak lama lagi, penyanyi dan pelakon Elly Mazlein menerusi laman Instagram baru-baru ini, sempat bertanyakan tentang duit persiapan raya dari bekas suaminya, Azmi Hatta.

Melihat pada status tersebut, Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi, 38, dengan sinis bertanyakan tentang duit persiapan raya anak yang belum diberikan Azmi.

Sindirinya penyanyi lagu 'Usah Ditambah Bara Yang Tersimpan' itu, bukan saja duit persiapan raya, malah duit nafkah juga Azmi 'diamkan' diri saja.

"Azmi Hata, dekat nak raya ni. Duit persiapan raya anakmu mana? Duit nafkah pun tak bagi. Takkan persiapan raya pun tak nak bagi," kata Elly.

Dalam masa sama, Elly turut mengingatkan Azmi yang kini suami kepada pelakon Faye Kusairi itu supaya tidak kedekut dengan darah daging sendiri.

Klik untuk gambar besar


Kata Elly lagi, Azmi kini mempunyai syarikat produksi sendiri namun kononnya masih mengabaikan tanggungjawab kepada anak mereka.

"Dah buka production house, mewah sekarang tapi tanggungjawab pada anak pula diabaikan. Sempit rezeki kalau berkira dengan darah daging sendiri," ujarnya.

Elly berkahwin dengan pengarah drama, Azmi Hatta pada 9 November 2014 namun mengambil keputusan untuk bercerai pada 15 Oktober 2015.

Sebelum ini, Mahkamah Rendah Syariah Sepang mengeluarkan perintah agar Azmi membayar nafkah bulanan kepada anaknya sebanyak RM1,500 pada 12 Oktober 2016.Azmi dan isterinya, Faye baru sahaja menimang cahaya mata pertama yang dilahirkan pada 12 April lalu. Bayi pasangan itu yang merupakan lelaki itu diberi nama Alif.

Elly mendakwa sehingga kini Azmi kononnya masih tidak menjalankan tanggujawab membayar nafkah anak mereka iaitu Putri Sara Sefhia yang kini berusia dua tahun.

Pada 21 Mei lalu, Elly meluahkan rasa kecewa apabila bekas suaminya itu dipercayai mahu memisahkan dia dengan anak mereka.

Dia turut mendedahkan pengarah drama itu kononnya masih berdendam dan menganggu kehidupannya anak beranak selepas mereka bercerai.
www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: