28 July 2018

KELUAR PENJARA - TONY EUSOFF SANGKA KERJAYA TAMAT


Ekoran kontroversi dia dipenjarakan atas kesalahan memiliki dadah di Singapura dua tahun lalu, pelakon Tony Eusoff pernah menyangka kerjaya seninya sudah berakhir.





Tony atau nama sebenarnya Anthony Joseph Anak Hermas Rajiman, 40, berkata, ketika itu dia reda akan digam oleh stesen televisyen serta syarikat produksi namun dia terkejut kerana perkara sebaliknya yang berlaku.

"Terus terang saya katakan, saya ingatkan tak akan ada lagi produksi yang akan panggil saya berlakon dan saya fikir kerjaya saya sudah terkubur.

"Tetapi saya tidak salahkan sesiapa sekiranya perkara itu berlaku kepada saya (digam) kerana saya perlu menanggung atas perbuatan sendiri.

"Bagaimanapun saya terkejut juga kerana selepas dibebaskan tawaran yang datang lebih banyak berbanding sebelum saya dipenjarakan," katanya.

Klik untuk gambar besar


Tambah Tony, dia menyifatkan perkara itu sebagai rezekinya dan berjanji tidak akan mensia-siakan peluang diberikan kerana dia menyintai bidang lakonan.

"Saya tidak pernah terfikir untuk berhenti berlakon... Kerjaya ini adalah cinta saya dan kalau boleh saya mahu terus berlakon sehingga tua," jelasnya.

Sementara itu, Tony berkata, dia terbuka untuk bercakap berhubung kontroversi itu kerana merasakan dia tidak perlu berselindung mengenai kejadian memalukan itu.

Sebaliknya kataya, dia ingin berlaku jujur terutamanya kepada peminat dan menipu mengenainya tidak membawa sebarang kebaikan.



"Saya rasa kalau menipu dan cuba berdolak-dalik ia akan lebih memberi kesan buruk kepada saya jadi lebih baik saya berterus terang, orang pun sudah tahu mengenai kes itu," ujarnya yang kini semakin sibuk dengan aktiviti lakonan dan perniagaan.

Pelakon filem 'Sepi' itu dihadapkan ke mahkamah pada 31 Mac 2016 dan didakwa memiliki dadah terkawal Kelas A di bawah Akta Penyalahgunaan Dadah di Singapura.

Laporan berita menyebut pelakon itu dipercayai memiliki satu peket mengandungi tidak kurang daripada 4.56 gram bahan sayuran yang telah dianalisis dan didapati mengandungi kesan ganja.

Dia didakwa memiliki dadah itu di balai ketibaan bas Pihak Berkuasa Imigresen dan Pusat Pemeriksaan di Pusat Pemeriksaan Tuas pada 12 Mac tahun sama.

Tony yang dikenakan penjara lapan bulan dan dibebaskan pada 1 Oktober 2016 selepas menjalani hukuman hanya selama lima bulan 10 hari. Pembebasan lebih awal itu diberikan kerana berkelakuan baik.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: