16 July 2018

STRATEGI GIMIK - HAIZA TAK SETUJU, TAK SESUAI DENGAN USIA


"Saya tidak setuju dengan cara itu (gimik) untuk memperkenalkan lagu kerana perkara seperti itu hanya mengundang fitnah.

"Lagi pula saya rasa gimik tidak sesuai untuk usia seperti saya," ujar penyanyi dan penyampai radio Kool FM, Haiza Hanafi yang tidak bersetuju dengan strategi menggunakan gimik untuk melancarkan lagu atau produk baharu.

Haiza atau nama sebenarnya Rohaizah Nordin, 38, berkata, ia hanya menggundang fitnah dan bukan cara yang sihat untuk menyerlahkan bakat.

Peserta Gegar Vaganza musim ke-2 (GV2) itu berkata demikian ketika diminta pendapatnya tentang trend artis yang menggunakan cara itu untuk lebih mendapat perhatian.

Selain itu, ditanya tentang kejadian pergaduhan artis dangdut Ifa Raziah dan Sheeda, Haiza mengakui turut berasa tertipu dengan gimik berkenaan.

Klik untuk gambar besar


Katanya, perkara itu hanya menimbulkan pertelagahan antara netizen dan pengikut laman sosial mereka.

"Saya pun tertipu dan secara jujur sebagai penonton kita akan fikir bukan-bukan. Ia juga menjadi punca orang bertelagah di laman sosial.

"Tapi terpulanglah kepada mereka, jika mereka rasa perkara itu boleh membantu kerjaya atau produk mereka, terpulang..." katanya.

Awal minggu lalu, kecoh di media sosial dengan isu video pergaduhan serta serang-menyerang penyanyi dangdut Sheeda dan Ifa Raziah di tempat letak kereta.Bagaimanapun, tidak lama selepas itu kedua-dua penyanyi itu mendedahkan ia hanya gimik semata-mata.

Sementara itu, bercakap tentang perancangan keluarga, penyanyi 'Dag Dig Dug' ini mengakui mempunyai hasrat untuk menambah cahaya mata.

Katanya, sekarang adalah masa yang sesuai dan meminta peminat mendoakan diberi rezeki tersebut.

"Saya sudah bersedia jika diberi rezeki itu sekarang, harap semua doakan saya. Anak saya Iman pun sekarang sudah berusia lima tahun dan selalu juga bertanya tentang adik," tuturnya.

Haiza dan Norhanaphe mendirikan rumah tangga pada 24 Ogos 2007 dan dikurniakan cahaya mata Nur Iman Syafie, 5.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: