20 September 2018

TABUNG OKSIGEN NYAWA - BOB LOKMAN MULA BERNIAGA NASI AYAM


"Tak selalu sangat kena pergi hospital, sekarang sebulan sekali buat pemeriksaan biasa sambil doktor tambah ubat. Ubat untuk sakit jantung, paru-paru dan kencing manis.

"Ada satu ubat jantung tu, harganya RM800 sebulan," kata pelakon dan penulis lirik, Bob Lokman ketika ditemui di kediamannya yang kini beransur pulih selepas terpaksa berulang alik masuk wad selama enam bulan.

Tambah penulis lirik lagu 'Isabella' nyanyian Amy (Search) itu, jumlah ubat-ubatan yang terpaksa diambilnya adalah 13 jenis dan kos bagi kesemua ubat itu adalah lebih RM1,000 sebulan.

Bob atau atau Mohd Hakim Lokman, 54, menjalani rawatan itu di UiTM Private Specialist Centre Sungai Buloh yang memiliki kepakaran dalam sakit jantung.

"Saya masuk hospital pada akhir 2014 sehingga Januari 2015. Lepas tu, tahun ni saya keluar masuk wad hospital bermula Januari hingga Jun 2018," jelasnya yang kini bergantung dengan tabung oksigen untuk bantuan pernafasan ketika tidur dan perlu membawanya bergerak sekiranya keluar rumah.

Klik untuk gambar besar


Berkongsi tentang perkembangan terkini, Bob akan mula berniaga nasi ayam goreng kampung di Masjid Al-Ibtisam di TTDI Jaya, Shah Alam pada Selasa minggu depan.

"Saya pun memang tak bekerja, sekarang ni je saya rasa dah sihat, saya nak pergi berniaga balik. Minggu depan baru mula berniaga di Masjid Al-I'tisam TTDI Jaya, Shah Alam.

"Orang masjid tawarkan saya berniaga di situ, saya setuju je," katanya yang akan berniaga pada setiap Selasa hingga Ahad, pukul 12 tengah hari hingga 3 petang.

Kata Bob, dia hanya akan menggoreng ayam dan akan dibantu oleh anak lelaki serta anak saudaranya.

Sebelum ini, Bob dilaporkan ditahan di UiTM Private Specialist Centre Sungai Buloh akibat masalah jantung bengkak dan paru-paru berair pada awal Januari lalu.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: