06 October 2018

"ADAKAH SAKSI DIANGGAP JADI PENJENAYAH JUGA?" - INTAN NAJUWA


"Its okey kamu boleh terus bawangs. Kamu akan tahu kebenaran dan saya tidak kisah kerana saya percaya kepada kifarah. Apa yang kamu beri kamu akan dapat balasan.

"Teruskan menghina dan caci tanpa mengetahui perkara sebenar. Memang hobi sebarkan fitnahkan?" tulis pelakon yang dikenali menerusi drama 'Kekasih paksa Rela', Intan Najuwa di laman Instagramnya.

Intan menegur tindakan netizen yang menjatuhkan hukum tanpa mengetahui perkara sebenar apabila namanya tersenarai sebagai saksi yang dikehendaki polis bagi prosiding perbicaraan berkaitan kes dadah.

Kata Intan, tindakan netizen yang terus menerus menghina dirinya di laman sosial hanya akan mendatangkan fitnah semata-mata.

Klik untuk gambar besar


Khamis lalu, The Star melaporkan tiga saksi termasuk seorang aktres dikehendaki pihak polis. Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya dalam kenyataan media memaklumkan ketiga-tiga mereka dikehendaki hadir ke Mahkamah Shah Alam pada 8 hingga 10 Oktober ini.

Bagaimanapun, dalam satu kenyataan kepada mStar Online Intan berkata, dia tidak terlibat dengan sebarang penyalahgunaan dadah seperti disangka, sebaliknya hanya diminta tampil sebagai saksi bagi membantu siasatan polis.

Kata Intan lagi, kes itu sebenarnya sudah lama berlaku iaitu kira-kira tiga tahun lalu namun perbicaraan masih lagi berjalan.Dalam pada itu, Intan turut menutup ruangan komen di Instagram miliknya berikutan komen negatif netizen berhubung isu berkenaan.

Dia turut mengingatkan netizen agar membaca artikel berkaitan dirinya bagi mengetahui perkara sebenar yang berlaku.

"Saya hanya dipanggil jadi saksi adakah itu salah? Adakah jadi saksi dianggap penjenayah juga? Itu ke kefahaman korang tentang saksi?

"Tajuk memang gempak polis cari dia tapi apa? Baca keseluruhan artikel, lepas tu baru buat kesimpulan," ujarnya.


www.myartis.com / Sumber: mStar


         ________________________

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments: